Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Sneak Peek | Er is geen begin – midden – einde

Tijdens deze Sneak Peek vindt de Nederlandse première (met afgeslankt lichtplan) plaats van Er is geen begin – midden – einde van theatermaker Ruud Horrichs (1983, Sittard). In deze voorstelling gaat Horrichs samen met muzikant Bart Oostindie (1976, Geleen) op zoek naar de verbindende kracht van verwarring. Na afloop vindt een gesprek plaats over het maakproces en het voorafgaande artistieke onderzoek dat voor een belangrijk deel bestond uit theater maken met mensen met dementie. Dit wordt begeleid door Merlijn Huntjens. Hij is dichter en literatuurconsulent en maakt met PANDA voorstellingen op het snijvlak van poëzie, theater en pseudopsychologie.

Er is geen begin – midden – einde is een ode aan verwarring en leven in los zand, in een tijdsgeest waarin het hokjesdenken en het zeker weten geïdealiseerd worden. Het toont de geest van Horrichs in een gefragmenteerd, afbrokkelend en verwarrend universum. Een fantasierijke, beeldende voorstelling die zich afspeelt in een wereld waar geen begin, midden en einde bestaat. Maar wel een sprankje hoop.

‘Tijdens het zien van het werk van Ruud Horrichs word je in een bizarre wereld gezogen vol vreemde bochten en sprongen. Poëtische momenten worden afgewisseld met bruutheid en humor. Vragen worden opgeroepen, soms beantwoord, en na afloop is tijd nodig om alles te laten bezinken.’

Sneak Peek | 19 november 2019
Schouwburg De Domijnen, Monseigneur Claessensstraat 2 te Sittard
Tijd: 20.15 – 22.00 uur
Entree: 7,50 euro per persoon
Tickets: www.dedomijnen.nl/podium/programma/via-zuid-sneak-peek-20191119/

single-agenda.php