Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Sneak Peek | Heerlen

di 15 februari 2022, 20:00 uur
Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
Tickets

In deze Sneak Peek van VIA ZUID en Parkstad Limburg Theaters geven choreograaf Phoebe Brack en performancecollectief King Sisters een preview van hun nieuwste werk, met een belangrijke rol voor het creëren van verbinding(en).

Oude patronen en nieuwe verbindingen
Phoebe Brack zag dat de coronatijd bij veel mensen leidde tot psychische klachten. Ze vroeg zich af: hoe kan je oude patronen in je brein doorbreken en nieuwe paden leren bewandelen? Met haar dansvoorstelling De and recode, die in première gaat tijdens schrit_tmacher Festival 2022, wil ze laten zien hoe krachtig de flexibiliteit van het brein kan zijn. Door de ‘oude’ patronen van de traditionele werelddans en de nieuwe patronen van hedendaagse dans en muziek te combineren, creëert ze samen met een flamenco- en een moderne danser nieuwe betekenislagen.

Phoebe Brack (Maastricht, 1987) studeerde flamencodans bij een beroemde zigeunerdynastie in Sevilla. In haar choreografieën plaatst ze traditionele werelddans en muziek in een hedendaagse context. Sinds 2022 is Phoebe verbonden aan het Danslab van SALLY Dansgezelschap Maastricht en VIA ZUID.

Een nieuwe manier van samenleven
De drie zussen Joske, Annelie en Marthe Koning staan samen op het podium als King Sisters. Joske is actrice en theatermaker, Annelie is vocalist en componist, Marthe is beeldend kunstenaar en performer. In hun collectieve werk is de (zang)stem de verbindende factor.

In hun voorstelling Rebuilding a Voice, die in première gaat tijdens Festival Cement 2022, doet King Sisters een voorstel voor een nieuwe manier van samenleven. Kun je met je individuele stem toch een collectief vormen? Geïnspireerd door de orale culturen van bergvolken bouwen ze hun eigen, hedendaagse tribe. Daarbij brengen ze experimentele jazz, pop en klassieke muziek samen.

Nagesprek
Tijdens het nagesprek van de Sneak Peek vertellen Phoebe en King Sisters meer over de achtergronden van hun werk en gaan ze graag in gesprek met het publiek.

Tickets
Voor slechts 7,50 euro beleef je een buitengewone avond in het theater én steun je jonge podiumkunstenaars in hun ontwikkeling. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

single-agenda.php