Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

GEANNULEERD – Sneak Peek | Celine Daemen en Luca Meisters

Helaas kan deze Sneak Peek niet doorgaan, omdat Theater aan het Vrijthof vanwege corona alle voorstellingen in deze periode heeft geannuleerd. 

In deze Sneak Peek op zondagmiddag 8 november draait het om twee makers die vanuit hun theaterachtergrond de wereld van respectievelijk virtual reality en film zijn ingerold: Celine Daemen en Luca Meisters, beiden opgeleid als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht.

Het werk van Celine Daemen (1995, Schimmert) bevindt zich in het grensgebied tussen theater, muziek en virtual reality (VR). Ze creëert werelden waarin de mens op zoek is naar houvast en verbondenheid.

In 2019 maakte ze De Opera van de Vallende Mens I, een VR-opera en expositie geïnspireerd op gesprekken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Tijdens de Sneak Peek laat ze fragmenten hieruit zien. Ook toont ze gloednieuw testmateriaal voor De Opera van de Vallende Mens III, een fictief universum waarin we samen een poging doen om ons opnieuw te verhouden tot de wereld en elkaar.

Met het publiek wil ze na afloop in gesprek gaan over de (on)mogelijkheden van virtual reality. Ze beschouwt het als haar grootste uitdaging om de perfectie die inherent is aan VR te verenigen met theatraliteit en diepmenselijke emoties.

Luca Meisters (1996, Maastricht) maakte voor haar afstuderen de theatervoorstelling Mijn leven onder water (9+) en de korte film Elf, die werd geselecteerd voor o.a. Palm Springs Short Fest en Cinekid. Sindsdien focust ze vooral op film. Afgelopen jaar werkte ze samen met IJswater Films aan haar fictiefilm Nova voor NTR KORT! 2020.

Luca vertelt graag sferische, intieme verhalen met oog voor detail. De pijn die soms hoort bij opgroeien is een vaak terugkerend thema in haar werk. Tijdens de Sneak Peek toont ze onder andere het magisch-realistische drama Elf, een film over omgaan met verlies en hoe fantasie helpt de werkelijkheid te leren begrijpen.

In het nagesprek vertelt Luca over haar filmwerk en over hoe het is om je als regisseur met een theaterachtergrond te gaan verhouden tot een ander medium.

Sneak Peeks zijn theatrale blind dates voor publiek dat in is voor iets nieuws en het leuk vindt om beloftevolle makers op het gebied van theater, dans en muziek aan het werk te zien en te ‘ontdekken’. Voor slechts 7,50 euro beleef je een buitengewone avond in het theater én steun je jonge podiumkunstenaars in hun ontwikkeling. Lees meer…

single-agenda.php