Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Jonge choreografen Luis Pedraza Cedrón en Jennifer Romen presenteren nieuw werk tijdens Sneak Peek in Theater Heerlen

Ben je in voor iets nieuws? Wil je graag als eerste werk zien van beloftevolle choreografen? Kom dan op woensdagavond 16 oktober naar Parkstad Limburg Theaters (PLT) Heerlen voor de Sneak Peek van PLT en VIA ZUID met vers werk van de jonge dansmakers Luis Pedraza Cedrón (ES) en Jennifer Romen (NL).

Luis en Jennifer zijn onderdeel van het Danslab, een initiatief van SALLY Dansgezelschap Maastricht in samenwerking met VIA ZUID. Hiervoor worden jaarlijks jonge choreografen uitgenodigd om nieuw werk te ontwikkelen.

Luis Pedraza Cedrón (1989) studeerde aan de Royal Academy of Dance en aan het Conservatorio Professional Municipal de Danza de Ribarroja del Turia in Spanje. Hij danste bij het Baltic Dance Theatre in Polen, bij IT Dansa in Barcelona en werkte samen met choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui. Vanaf 2016 danst Luis bij SALLY en was hij te zien in diverse voorstellingen. Momenteel ontwikkelt hij zich steeds meer als choreograaf. Tijdens de Sneak Peek laat Luis een voorproefje zien van zijn nieuwste choreografie waarin de relatie tussen grootouders en kleinkinderen centraal staat.

 

Jennifer Romen (1996) deed de Opleiding Dans Maastricht en behaalde haar propedeuse aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (sector Dans) in Tilburg. Ze won meerdere internationale hiphopkampioenschappen en was te zien in tv-programma’s als So You Think You Can Dance. Ze heeft momenteel haar eigen dansschool, U.S.D.A., werkt als docent aan de Opleiding Dans Maastricht en is sinds kort onderdeel van het Danslab van SALLY en VIA ZUID om zich verder te ontwikkelen als choreograaf. Tijdens de Sneak Peek laat ze work in progress zien dat ze binnen Danslab ontwikkelt.

 

Publieksgesprek
Na afloop van de previews, die elk ongeveer 20-30 minuten duren, gaan Luis Pedraza Cedrón en Jennifer Romen in gesprek met het publiek. Zo wordt een uniek inkijkje gegeven in de totstandkoming van hun choreografieën. Tegelijkertijd is het voor hen heel waardevol om feedback van het publiek te ontvangen op het prille werk dat ze hebben getoond. Dit gesprek wordt geleid door Stefan Ernst, artistiek directeur van SALLY Dansgezelschap Maastricht. Het is gedeeltelijk in het Engels.

Sneak Peek | 16 oktober 2019
Parkstad Limburg Theaters, Burgemeester van Grunsvenplein 145 te Heerlen
Tijd: 20.00 tot ca. 21.45 uur
Entree: 7,50 euro per persoon
Tickets: www.plt.nl/programma/sneak-peek-i/16-10-2019-20-00

single-agenda.php