Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Sneak Peek | Roermond

di 19 oktober 2021, 20:00 uur
ECI Cultuurfabriek Roermond
Tickets

In deze Sneak Peek van VIA ZUID en de ECI Cultuurfabriek staat de voorstelling Enfant Penibel van regisseur Luna Joosten (Utrecht, 1998) centraal. Hiermee studeerde zij onlangs af aan de Toneelacademie Maastricht.

Enfant Penibel
“Following the story of Moon Boot is like taking a journey. Moon Boot is a hero product, a love mark, a brand that achieved mythical status.”

Een astronaut uit Rotterdam gaat op ruimtemissie naar een man met maat 44.
De man die voor hem in zijn rode Moon Boots heeft gestaan.
Een vader.
Maar hoe kom je dichtbij als je alles van grote afstand bekijkt en mensen op mieren lijken?

Enfant Penibel is een zoektocht naar thuiskomen. Een balanceer-act tussen het heden en het verleden en de lichtheid en de zwaarte(kracht).

Een van Luna’s Toneelacademie-docenten over de voorstelling:
“Ik was heel erg ontdaan, maar op de goede manier. Omdat de voorstelling niet over mij ging, maar toch over mij ging. En dan dacht ik: als het niet over mij gaat, maar toch ook over mij, dan gaat dat voor iedereen zo zijn. Dat vond ik er rijk aan.”

Credits
Regie & tekst: Luna Joosten
Spel: Tim Olivier Somer
Scenografie: Noa Muller
Dramaturgie: Reinout Bongers
Begeleiding: Loek de Bakker
Dank aan: Casper Vandeputte, David Westera, Nathalie Smoor

Luna Joosten studeerde in 2021 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Ze liep stage bij De Warme Winkel en HNTJong en won in 2019 de Best of Fringe award met haar activisme-voorstelling Great People.

Haar werk balanceert tussen zware thema’s en koetjes en kalfjes. Tussen rationaliteit en emotionaliteit. Haar voorstellingen verhalen vanuit existentialisme: wat doen we hier met z’n allen als niemand precies weet hoe het moet? Gevoelens die zich alleen laten voelen in situaties, in bijzinnen of een beeld. In een absurde theatrale werkelijkheid, een wereld vol pindakaaspotten, de rand van een zwembad of een groep brandweermannen die wacht tot er een ramp komt.

Nagesprek
Tijdens het nagesprek van de Sneak Peek vertelt Luna over haar werk. Ook schuift haar vader aan. Enfant Penibel gaat namelijk over de verhouding die je hebt tot je ouders. In hoeverre lijk je op hen? Heb je angst om op hen te gaan lijken? Een publiek vader-dochter gesprek.

Tickets
Voor slechts 7,50 euro beleef je een buitengewone avond in het theater én steun je jonge podiumkunstenaars in hun ontwikkeling. Tickets zijn verkrijgbaar via www.ecicultuurfabriek.nl/theater/via-zuid-2/.

single-agenda.php