Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Muzikaal-futuristische Sneak Peek in Sittard

sneak peekKom en laat je verrassen door jong podiumtalent!

Op dinsdag 24 september om 20.15 uur vindt in Schouwburg De Domijnen in Sittard de eerste Sneak Peek van het seizoen plaats in samenwerking met VIA ZUID – Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg. Een unieke en inspirerende avond voor publiek dat ‘in’ is voor iets nieuws en het leuk vind vindt om beloftevol podiumtalent aan het werk te zien en te ontdekken.

(Om de nieuwsgierigheid van onze bezoekers al een beetje te stillen, lichten we hieronder een tipje van de sluier.)

Deze eerste Sneak Peek in Sittard wordt een muzikale avond met twee jonge makers: Reggy van Bakel en Hendrik Kegels. De een is opgeleid als klassiek slagwerker aan het Fontys conservatorium en de ander als performer aan de Toneelacademie Maastricht. Beide creëren bijzondere totaalbelevingen op het podium.

Muzikale belevingswereld rondom klimaatverandering
Reggy van Bakel presenteert de nieuwste productie van zijn maatschappelijk geëngageerde project DOTT. In deze muzikale belevingswereld worden vanuit de toekomst vragen gesteld over onze huidige omgang met de aarde. Muziek, tekst, kostuums en videoprojecties smelten hierbij samen tot een dromerig en filmisch geheel.

Met: Marco Alberto (bass en synths), Remy Alexander (gitaar), Reggy van Bakel (gitaar), Loïc Giepmans (visuals), Hanne Pierrot (kostuums en scenografie), Wieke van Rosmalen (vocals) en Frank Wintermans (drums).

Nachtelijke ruimtereis met David Bowie
Hendrik Kegels bundelde alle lyrics van David Bowie’s 269 songs en bewerkte ze samen met muzikant Frederik de Clercq tot een symfonische popopera. Het publiek wordt hierbij meegenomen op een nachtelijke ruimtereis. Een reis waar de planeten en sterren in de vorm van woorden, synths en beats je om de oren vliegen.

Publieksgesprek
Na afloop van de optredens, die elk ongeveer 30 minuten duren, gaan de jonge makers in gesprek met het publiek over het maakproces. Zo wordt een uniek inkijkje gegeven in de totstandkoming van hun producties. Tegelijkertijd is het voor de makers heel waardevol voor hun ontwikkeling om feedback van het publiek te ontvangen. Het gesprek tijdens deze Sneak Peek wordt geleid door Tom Swart, directeur van productiehuis voor hedendaagse muziek Intro in Situ.

Sneak Peek | 24 september 2019
Schouwburg De Domijnen, Monseigneur Claessensstraat 2 te Sittard
Tijd: 20.15-22.00 uur (tussendoor is er een pauze met een drankje)
Entree: 5 euro per persoon
Tickets: www.dedomijnen.nl/podium/programma/via-zuid-sneak-peek-20190924/

single-agenda.php