Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Sneak Peek | Sittard

woe 23 maart 2022, 20:15 uur
Toon Hermans Theater, Sittard
Tickets

Deze Sneak Peek van VIA ZUID en Toon Hermans Theater draait om het jonge, all female collectief Club Lam. Zij werken momenteel aan hun nieuwe voorstelling Rubens Meisjes, waarmee ze voor de vijfde keer op rij een voorstelling neerzetten die historische vrouwen zelf aan het woord laat. Tijdens de Sneak Peek op 23 maart warmen ze alvast op met een eenmalige ClubLamTalkshow!

Marloes IJpelaar, Ella Kamerbeek en Ayla Çekin Satijn, de theatermakers en actrices van Club Lam, gaan deze avond in gesprek met enkele interessante gasten. Samen proberen ze een antwoord te vinden op vragen rondom hedendaagse schoonheidsidealen, de rol die kunst hierin speelt, wat precies een ‘muze’ maakt en hoe de objectificering van vrouwelijke lichamen in stand wordt gehouden. Te gast zijn Edwin Becker, hoofdconservator van het Van Gogh Museum, body positivity coach Marion van den Bercken en de drie artiesten van Silver Sin Tattoo.

De talkshow bestaat uit twee verschillende delen: de verdiepende gesprekken met de gasten, afgewisseld met korte previews van mogelijke scènes uit de voorstelling Rubens Meisjes. Drie originele Rubensmeisjes laten hierin zien wie ze echt zijn en hoe het er als Rubens’ naaktmodel werkelijk aan toe ging achter de schermen.

Eeuwenlang hebben wij door de ogen van schilder Peter Paul Rubens mogen genieten van volmaakte vrouwen in Eva-kostuum, maar nu is het tijd dat deze vrouwen hun visie op schoonheid en kunst met ons delen. Wie waren zij en waarom werden zij uitgekozen om vereeuwigd te worden in deze dure omlijsting?

Over Club Lam
Club Lam (2018) zet zich in voor betere vrouwenrollen in de cultuurindustrie. Op humoristische wijze pakken zij clichébeelden van historische vrouwenfiguren hardhandig aan. Met het spelen van nieuw repertoire doorspekt met maatschappijkritiek, ontdoen de drie vrouwen van Club Lam zich van de male gaze en laten ze de vrouwelijke personages voor een keer zelf aan het woord.

Tickets
Voor slechts 7,50 euro beleef je een buitengewone avond in het theater én steun je jonge podiumkunstenaars in hun ontwikkeling. Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar via www.toonhermanstheater.nl.

single-agenda.php