Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Sneak Peek | Sittard

In deze eerste online Sneak Peek van VIA ZUID in samenwerking met Schouwburg De Domijnen staan twee makerscollectieven centraal: Club Lam en KISSIEKISSIE BANGBANG. Via een Zoom-verbinding op 2 maart van 20.15 tot ca. 21.15 uur tonen zij hun werk én gaan ze graag het gesprek aan met het publiek. Bestel je gratis kaartje via www.dedomijnen.nl en ontvang op de dag van de Sneak Peek de Zoom-link per e-mail.

Theatercollectief Club Lam bestaat uit makers Ella Kamerbeek, Marloes IJpelaar en Ayla Satijn. Zij maken nieuw repertoire vanuit vrouwelijk perspectief en pakken op humoristische wijze clichébeelden van historische vrouwenfiguren aan. Voor hun nieuwste voorstelling nemen ze Lolita van Nabokov onder handen. In de versie van Club Lam zoeken drie vrouwen naar aandacht terwijl ze zijn veroordeeld tot elkaar in één ruimte omdat de wereld in brand staat. Ze worstelen met hun seksualiteit en vrouwbeeld. Hoe kunnen ze leren op zichzelf te vertrouwen zonder hun geluk in handen van anderen te leggen? Tijdens de Sneak Peek doet Club Lam een vooronderzoek voor Lolita via een livestream op Instagram, bij uitstek een medium dat de vrouwelijke beeldvorming beïnvloedt.

Theatermakers Lieve Fikkers, Hélène Vrijdag, Giovanni Brand en Romy Moons vormen samen performancecollectief KISSIEKISSIE BANGBANG. Hun project GEN is een onderzoek naar het collectieve in een individualistische wereld. Het is een doorgeefritueel met collectief, gloednieuw geschreven repertoire. KISSIEKISSIE BANGBANG stelt zichzelf én anderen de vraag ‘Wat geven we door aan de volgende generatie?’. Tijdens de Sneak Peek kijkt het publiek live mee met een performancetekst-schrijfimprovisatie met eigen spelregels en kaders. Zo ontstaat een theatrale ervaring die een inkijkje geeft in het proces om collectief tot een verhaal te komen.

Sneak Peeks zijn theatrale blind dates voor publiek dat in is voor iets nieuws en het leuk vindt om beloftevolle makers op het gebied van theater, dans en muziek aan het werk te zien en te ‘ontdekken’. Lees meer…

single-agenda.php