Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Sneak Peek | Weert

do 23 juni 2022, 20:15 uur
Munttheater, Weert
Tickets

In navolging van andere Limburgse theaters, landen de Sneak Peeks van VIA ZUID op 23 juni voor het eerst ook in het Munttheater Weert. Ben je in voor iets nieuws en vind je het leuk om beloftevolle (theater)makers te ‘ontdekken’? Laat je deze avond dan verrassen door een voorproefjes van de nieuwe voorstellingen van Club Lam en Diane Mahín!

UPDATE 21 JUNI: Helaas kan Diane Mahín vanwege corona niet aanwezig zijn tijdens de Sneak Peek. Gelukkig hebben we een mooi alternatief: Noah Janssen (1995) met zijn solo Alles wat ik mijn vader nog had willen zeggen. Meer info beneden.

Waanideeën
Club Lam (2018) bestaat uit Marloes IJpelaar, Ella Kamerbeek en Ayla Çekin Satijn. Met hun theatervoorstelling Lourdes transporteren zij opnieuw op humoristische wijze een historische vrouwenfiguur naar het heden. Ditmaal is het de beurt aan de heilige Bernadette Soubiros, de zieneres van Lourdes.

“Het bidden naar Maria is allang voorbij. Tegenwoordig kniel ik alleen nog maar voor mijn tv. Ik kijk huilend Say yes to the dress en smeek Randy of hij mij alsjeblieft zo’n gezellige Amerikaan langs stuurt, maar het enige dat ik krijg is een Satisfyer Pro 2 van mijn vriendinnen en domme tinderberichten met ‘wil je neuken vanavond?’.”

Bernadette staat met een kater, na een avond Netflix en chill, onder de douche. Ze mijmert tegen haar badkamerplanten over de ingevingen van haar avond tot er plots een lichtblauw licht verschijnt. Bernadette’s eenzame bestaan wordt opgeschud door een wonder. In haar zoektocht naar betekenis in het onverklaarbare wordt duidelijk dat niemand zit te wachten op een alleenstaande vrouw met waanideeën.

Tijdens het nagesprek vertelt actrice Ella Kamerbeek meer over het maakproces van de voorstelling en het centrale thema mentale gezondheid.

Het ongezegde
Noah Janssen, geboren in een klein Limburgs dorp, studeert deze zomer af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Met zijn theatervoorstellingen legt hij de fragiliteit van de mens bloot. In een mix van leedvermaak en troost laat hij zijn publiek genieten van het feit dat we niet eens capabel genoeg zijn om mens te zijn.

Met Alles wat ik mijn vader nog had willen zeggen staat Noah zelf op de vloer. Een heel persoonlijke afsluiting van vier jaar Toneelacademie, gericht aan zijn vader, een man van weinig woorden. Met tekst en performance onderzoekt Noah de relatie met zijn vader en zijn behoefte aan zorgen voor elkaar. Een solo over goede bedoelingen en dingen die nooit in het echt uitgesproken zouden worden.

Tickets
Voor slechts 7,50 euro beleef je een buitengewone avond in het theater én steun je jonge podiumkunstenaars in hun ontwikkeling. Tickets zijn verkrijgbaar via www.munttheater.nl.

single-agenda.php