Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

State of the (He)Arts | Festival Gemaakt

State of the (He)Arts is het online alternatief van Festival Gemaakt, georganiseerd door de afstuderende jonge makers van de Toneelacademie Maastricht. Van dinsdag 21 april tot 29 mei 2020 troosten, inspireren, verrassen en trakteren de afstuderende studenten hun online publiek vanuit hun (He)Arts. Volgen kan via Instagram (@toneelacademie / @festivalgemaakt), Facebook (Toneelacademie Maastricht / Festival Gemaakt) en via de website www.festivalgemaakt.nl.

Op deze verschillende online platforms maakt het publiek kennis met de jonge makers, wiens werk dit jaar niet ‘Gemaakt’ en getoond kon worden. Per dag komt een drieluik over één afstuderende jonge maker online, vijf dagen in de week. Onder hen zijn ook de makers die VIA ZUID ondersteunde bij hun afstudeervoorstelling (Giovanni Brand, Lieve Fikkers, Romy Moons, Cinzia Scoglionero, Lieke van de Vegt, Gavin-Viano en Hélène Vrijdag). Maak kennis met hun binnenwereld, met hun theatrale wereld en met wat ze, in deze tijd, de buitenwereld mee willen geven.

Het jaarlijkse afstudeerfestival Gemaakt kan vanwege de (nieuwe) COVID-19 realiteit niet in fysieke vorm doorgaan op 28, 29 en 30 mei 2020. De afstuderende studenten van de Toneelacademie vinden het belangrijk dat zij zich toch laten zien en horen, juist in deze tijd. Juist nu is de wereld stevig in beweging. Volgens hen kan in deze crisistijd voor velen iedere stem, elke visie, elke blik waarde toevoegen, zolang die uit het hart komt.

single-agenda.php