Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Winternights 2020

Winternights biedt een podium aan een nieuwe generatie makers. Hoofdzakelijk hybride makers, ondersteund door SoAP Maastricht, C-TAKT of VIA ZUID, presenteren hun onderzoek en work-in-progress. Ontmoeting en uitwisseling tussen professionals, makers onderling én publiek staan centraal. Winternights 2020 vindt plaats op diverse locaties in het centrum van Maastricht. Een monumentaal pand aan de Batterijstraat fungeert als festivalhart.

Het publiek wordt tijdens Winternights meegenomen in intieme en nog kwetsbare presentaties van crossovers op het gebied van theater, performance, dans, muziek en beeldende kunst. Zo krijgt het inzicht in verschillende fases van een maakproces. Voor de kunstenaars is het een uitgelezen kans om hun nieuwste werk of ideeën te toetsen en testen. Niet het eindresultaat, maar de weg ernaartoe staat centraal. Voor zowel makers als publiek wordt een verrijkende, waardevolle ervaring beoogd.

Winternights wordt georganiseerd door C-TAKT, SoAP Maastricht en VIA ZUID – Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg. Meer informatie volgt te zijner tijd via www.winternights.nl.

single-agenda.php