Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Zorba Huisman – Longen

Longen is het liefdesverhaal van deze generatie. Twee geliefden wagen zich aan een vraagstuk dat in deze tijd eerder een gewetensvraag is dan een kwestie van liefde. Zullen we wel of niet een kind op deze wereld zetten? Deze actuele voorstelling vol humor en diepgang gaat in op dit vraagstuk. Twee geliefden bevragen zichzelf en elkaar naar hun keuzes, hun motivaties. Kijken naar zichzelf en naar elkaar. Het zijn “ goede “ mensen, vinden ze. Maar is de onvermijdelijke botsing met de buitenwereld iets wat ze hun nageslacht wel willen aandoen? In hun dialoog wordt in een hoog tempo gesproken over de oorlog, over de heersende politieke spanningen en vooral over het klimaat.

“ Op dit moment weet ik precies wat jij moet horen en dit is absoluut wat ik voel.

Wij gaan dit niet doodredeneren.

Wij gaan dit doen. “

Grote en actuele vraagstukken die worden afgewisseld met intieme, kleine, liefdevolle en herkenbare momenten tussen twee millennials die op zoek zijn naar eigen inzicht en overtuiging.

Met deze voorstelling wordt op hoog en grijpend tempo een liefdevolle confrontatie tussen droom en werkelijkheid neergezet die zowel de jongere als oudere generaties zal aanspreken; die jongvolwassenen zal bevragen over hun toekomstige keuzes en de oudere generaties zal bevragen over de keuzes die zij hebben gemaakt.

De thema’s van nalatenschap, klimaat, vertrouwen, keuzerecht, geweten en liefde staan op de voorgrond in deze voorstelling.

Regie: Zorba Huisman
Regie-assistent: Luka Kluskens
Spel: Nick Renzo Garcia en Frieda Barnhard
Tekst: Duncan Macmillan, vertaling door Teunkie van der Sluis
Productie: Maartje Austen en  Luka Kluskens
single-agenda.php