Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Jackie Smeets stopt per 1 mei 2023 bij VIA ZUID

5 december 2022

“Het is in de afgelopen maanden steeds helderder geworden voor mij. Ik wil een paar maanden stilstaan in 2023”, schrijft Jackie in haar aankondiging. “Kunst kan als geen ander verhalen verbeelden, en is in die zin zuurstof voor de ziel. Verbeelding is onmisbaar in het leven en ik ben dankbaar dat ik nu al bijna acht jaar lang zo intensief heb mogen optrekken met al die kunstminnende creërende mensen. Wat is er veel (op)gebouwd de afgelopen jaren tussen makers die vanuit Limburg wensen te werken en alle inspirerende mensen van al die partner-organisaties in de volle breedte en diepte. Ik maak graag ruimte voor iemand die samen met beginnende, talentvolle makers, nieuwe verhalen gaat maken.”

Jackie startte in juni 2015 als talentmakelaar bij VIA ZUID. “Met veel respect voor haar beslissing en pijn in het hart gaan we afscheid nemen van Jackie. Het zal voor iedereen wennen worden want Jackie en VIA ZUID waren haast synoniemen. Jackie heeft ontzettend veel jonge makers een vliegende start gegeven in hun carrière, daar mag ze trots op zijn, nu wensen we haar een mooie reset van haar eigen carrière,” aldus Barry Braeken, voorzitter Raad van Toezicht van VIA ZUID.

Jackie Smeets: “Tot 1 juni werk ik graag een nieuwkomer in het team van VIA ZUID in. Aansluitend druk ik enkele maanden op de reset-knop. Stilstaan, opnieuw ruimte voelen, braakliggen, oude huid afstropen om vervolgens weer te vernieuwen, andere dynamieken te creëren. Vast en zeker ook weer binnen de kunsten, dat kan bijna niet anders, want voor mij is leven en lijden verbonden met verhalen vertellen en verhalen delen.”

single-nieuws.php