Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Theatervoorstelling ‘(Neet) van hie’ komt terug in Lindenheuvel

18 november 2019

Vanwege een enorme belangstelling en vele positieve reacties is de theatervoorstelling (Neet) van hie op 11 en 12 januari 2020 nogmaals te zien in de bovenverdieping van OBS De Duizendpoot in de Geleense wijk Lindenheuvel. De voorstelling toont op hartverwarmende wijze verhalen over opgroeien in Lèntjheuvel, zoals de wijk door mensen ‘van hie’ wordt genoemd. Met muziek, tekst en beeld proberen theatermakers Mayke Roels, Heléne Binder en Ischa den Blanken in (Neet) van hie antwoord te geven op de vraag wat het betekent om Lèntjheuvelnaer te zijn. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor spelers uit de wijk.

De voorstelling is het eindresultaat van WijkZone #1, het sociaal-artistieke project van Het Laagland en VIA ZUID. De drie theatermakers waren hiervoor de afgelopen maanden aanwezig op diverse plekken in de grootste en kleurrijkste wijk van Geleen. Overal stond de deur voor hen open. Het leverde verhalen op over vaders en moeders, broers en zussen. Over grootouders en kinderen, over hobby’s en huisdieren. En over liefde, verlies, verzet en verdriet. Veel van deze verhalen zijn verwerkt in de voorstelling (Neet) van hie, die op 2 en 3 november jl. voor het eerst werd gespeeld voor bijna tweehonderd mensen. Enkele reacties:
“Dit is nu echt Lèntjheuvel.”
“Wat een mooie voorstelling.”
“Het was prachtig.”
“Zeer zeker de moeite waard.”

Op zaterdag 11 januari om 19.00 uur en zondag 12 januari om 14.00 uur is (Neet) van hie nogmaals te zien. De voorstelling is vooral bedoeld voor alle Lèntjheuvelnaeren, maar ook gratis toegankelijk voor andere geïnteresseerden. Reserveren kan via www.viazuid.com/wijkzone en T 06 22 962 394. Locatie: bovenverdieping OBS De Duizendpoot, Veermanstraat 9 in Geleen (ingang Brounsstraat).

single-nieuws.php