Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Aufrecht gehen: vallen, opstaan, doorgaan

Verhalen van toen, over nu.

De grasvlakte spreidt zich uit tot de horizon. Zover je kan kijken zie je grijze kruisen. Tussen de graven spelen kinderen op een hinkelpad en iets verderop klinkt vioolmuziek. Je loopt verder, volgt de gids, en hoort via je koptelefoon marcherende soldaten en een ode van een moeder aan haar kind.

Aufrecht gehen is een Nederlandstalige theatrale audiotour op een unieke locatie in Noord-Limburg. Langs 32.000 betonnen kruisen op de enige Duitse militaire begraafplaats van Nederland hoor je een verhaal over toen, over nu. Ontdek de waargebeurde verhalen waarin iedereen een stem krijgt.

“Dit is niet alleen een Duitse soldaat. Dit is ook een IS-strijder, een militair uit Afghanistan en uit Vietnam”. – Publieksreactie Aufrecht gehen

Deze luistervoorstelling zoekt alle denkbare grenzen op in het nadenken en spreken over vrijheid en vrede. Juist hier. Juist nĂș. Aufrecht gehen is met grote waardering ontvangen in binnen- en buitenland.

In 2016 was de vernieuwde voorstelling nogmaals te beleven. Voel jij je veilig genoeg om over de grens van je land, je huis, je huid te reiken? Zie jij ook lichtpuntjes?

Aufrecht gehen komt tot stand door een uitzonderlijke samenstelling van jonge talentvolle theater- en documentairemakers, met afwisselend topmuzikanten Emil Szarkowicz en Rik Cornelissen.

Meer informatie & beeldmateriaal: aufrechtgehen

Samenwerking
Stichting Laudio, Stichting Dedicon, LSBS, KSBS, Rabobank, Kunstencentrum Noord-Limburg (BE), educatiefcentrum Huis over grenzen (BE), vredeseducatiecentrum JOC, diverse basisscholen en coproductie VIA ZUID

Te zien:

  • Ysselsteyn, Duitse militaire begraafplaats & vredeseducatiecentrum JOC, Ysselsteyn: mei 2016
  • Duitse militaire begraafplaats van West-Europa, Lommel: juni en juli 2016
index.php