Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Blind Walk

Blind Walk is een unieke experimentele performance in de publieke ruimte waar publiek en spelers samenkomen om samen de performance te co-creëren.

Tijdens deze voorstelling loopt het publiek in een openbare ruimte rond met gesloten ogen. Een ruimte die ontworpen is naar ons dagelijkse normale leven, geen speciale performancesetting om onconventionele zintuiglijke ervaringen te bereiken. Het gaat juist om een zo herkenbaar mogelijke setting.

Het publiek maakt tijdens de performance vergezeld door een gids een reis die de lichamelijke zintuigen op een ongekende manier aanspreekt en nieuwe sensaties teweegbrengt over de wereld waarin we wonen.

Hoeveel informatie krijgen we door niet te zien?
Wat voelt ons lichaam zonder te zien?
Wat ervaren we in het dagelijks leven?

De uitvoering creëert tijd en ruimte waarin de focus van buiten naar binnen verschuift. Tegelijkertijd ervaren we dat we ons als mensen steeds bewust zijn van onze dagelijkse interactie met dingen en de directe omgeving.

Concept en regie: Mami Izumi | Advies: Joost Vrouenraets en Yvette van de Slik | Kostuum: Verena Klein | Foto en ontwerp: Audrey Wang & Mami Izumi | Ondersteuning: FASHIONCLASH Festival

Coproductie: GOTRA en VIA ZUID

Blind Walk was te zien tijdens FASHIONCLASH Festival 2017 in Maastricht.

index.php