Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

CONTENCO

CONTENCO bestaat uit pianiste Maria Dominguez Perez, slagwerker Pablo Paz Lopez en flamencodanser Federico Ordoñez. Dit trio verbindt twee verschillende muzikale talen en tradities, flamenco en hedendaagse muziek, met als doel nieuwe muzikale paden te bewandelen en op zoek te gaan naar een nieuwe vorm van artistieke expressie. De drie Spaanse artiesten zetten een nieuwe stap in hun muzikale carrière en gaan voor meer verdieping vanuit een intrinsieke motivatie om muziek te maken die een afspiegeling is van hun eigen muzikale en persoonlijke ervaringen

Maria zoekt hierbinnen naar een nieuwe samensmelting van moderne pianocomposities met flamencodans.

De missie is om combinaties van hedendaagse muziek met traditionele stijlen zoals flamenco te verkennen, een nieuwe taal en nieuwe soorten muziek te creëren. Waarmee ook weer nieuwe publieksgroepen aangesproken worden die niet bekend zijn met muziekgenres van buiten hun grenzen – zowel geografisch als conceptueel. CONTENCO’s passie is ook om gemeenschappen te inspireren, te boeien, te bekrachtigen, op te voeden, te creëren en te bouwen door middel van hedendaagse muziek en flamenco.

Ze dagen de traditionele concertervaring uit, verkennen muziek uit de 20e en 21e eeuw, spelen werk van nog levende componisten en presenteren werk voor zeer diverse doelgroepen. En last but not least werken ze graag samen en omarmen ze nieuwe technologie en avant-garde.

Samenwerking
Intro in Situ & VIA ZUID (coproductie)

Te zien

  • Kasteel Baexem: april 2017
  • Limburg Festival: augustus 2017
  • AINSI, Maastricht: november 2017
  • Musica Sacra Maastricht: september 2017
  • Bordenhal Maastricht (Talentlab): november 2017
  • Winternights, Maastricht: december 2017
index.php