Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

CONTENCO

CONTENCO; een nieuw trio bestaande uit pianist Maria Dominguez Perez, slagwerker Pablo Paz Lopez en flamenco-danser Federico Ordoñez .

Contenco verbindt twee verschillende muzikale talen en tradities, flamenco en hedendaagse muziek, met als doel nieuwe muzikale paden te bewandelen en op zoek te gaan naar een nieuwe vorm van artistieke expressie.
Deze drie Spaanse artiesten zetten een nieuwe stap in hun muzikale carriere en gaan voor meer verdieping vanuit een intrinsieke motivatie om muziek te maken die een afspiegeling is van hun eigen muzikale en persoonlijke ervaringen

Maria zoekt naar een nieuwe samensmelting van moderne piano-composities met flamenco dans.

De missie is om combinaties van hedendaagse muziek met traditionele stijlen zoals flamenco te verkennen, een nieuwe taal en nieuwe soorten muziek te creëren. Waarmee ook weer nieuwe publieksgroepen aangesproken worden die niet bekend zijn met muziekgenres van buiten hun grenzen – zowel geografisch als conceptueel. Contenco’s passie is ook om gemeenschappen te inspireren, te boeien, te bekrachtigen, op te voeden, te creëren en te bouwen door middel van hedendaagse muziek en flamenco.

Ze dagen de traditionele concertervaring uit, verkennen muziek uit de 20e en 21e eeuw, spelen werk van nog levende componisten en presenteren werk voor zeer diverse doelgroepen. En last but nog least werken ze graag samen en omarmen ze nieuwe technologie en avant-garde.

Samenwerking
Intro in situ & coproductie VIA ZUID

Te zien

2017
9 april Salon de heerlijkheid, Kasteel Baexem

23 aug Limburg Festival

10 nov. AINSI Maastricht

17 sep Radio 4: Tussen Hemel en Aarde, Musica Sacra Maastricht

4 & 5 november Club Sandwich, Talent LAB, bordenhal Maastricht

15 & 16 december WINTERNIGHTS 2017 Ains Maastricht

index.php