Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Day Dream Space

Day Dream Space, een project van Audrey Apers en Tim Scheffer start vanuit een nieuwsgierigheid naar ‘dagdromen’ en de vertaalbaarheid van deze thematiek naar een ervaring in beeld en beweging.

Ze maakten een installatieperformance, die evolueert en opgezet is als een doorlopend creatief onderzoek. Ze verkennen de grens tussen binnen en buiten en ontmoeten mensen in een gesloten maar poreuze ruimte, bewoond door de performer.

Day Dream Space is een onconventionele theatrale ruimte voor maximaal tien mensen. Het doel is om een autonome ruimte te creëren, die in elke context geplaatst kan worden en tegelijkertijd volledig los staat van de plek waar de ruimte zich bevindt. Het publiek betreedt de dagdroom via een opstapje door een schuifdeur, die zich opent en achter je weer sluit. Aangekomen in de doorgang, een hal, een tunnel, wordt de persoon aangetrokken door de convergerende openheid, om op het centrale moment van onze dagdroom aan te komen. Hier ontstaat plaats voor ontmoeting. Performer en publiek delen samen een ervaring.

Een performer is aanwezig in de installatie als inwoner van deze ruimte. De performer voert acties uit die spelen met ruimte en gevoel voor tijd. Door geluid, licht en het lichaam te manipuleren, probeert de uitvoerder de realiteit van de bezoekers te verschuiven, waardoor de bezoeker het gevoel van tijd en ruimte loslaat.

Audrey en Tim nodigen mensen uit om de ruimte één voor één te betreden en zo echt onderdeel te worden van het werk. Hun voornaamste onderzoeksvraag is: hoe kunnen we mensen bewust maken van hun dagdromen? Hoe kunnen we mensen vrij laten voelen in een ruimte die we creëren, een plek tussen een binnen- en buitenwereld?

Maker, danser en performer: Audrey Apers | Maker, installatie-ontwerper en producent: Tim Scheffer | Coaching: Marieke Breyne, Jean-Marie Oriot & Ronald Wintjens | Met dank aan: Grensverleggers

Coproductie: Stichting Zomerparkfeest, SALLY Dansgezelschap Maastricht en VIAZUID

Te zien:

  • Galerie Wilms, Venlo: juni 2018 (vooronderzoek)
  • Zomerparkfeest, Venlo: augustus 2018
  • Cultura Nova, Heerlen: augustus en september 2018
index.php