Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

De Boer

Kijken door de ogen van de boer

De Boer is een theatrale geluidswandeling, gebaseerd op menselijke verhalen van boeren en boerinnen uit Midden-Limburg.

Met een koptelefoon op het hoofd loop je over het leef- en werkdomein van de boer en maakt kennis met zijn belevingswereld. Je kijkt door de ogen van boeren en boerinnen, luistert naar hun verhalen en ervaart wat het betekent om je hele leven te wijden aan het boerenbestaan. Het is een kennismaking met de mens achter het boerenbedrijf met zijn tradities, zijn verhouding tot de dieren en gewassen en de aardsheid waarmee het werk gepaard gaat.

De Boer ademt de sfeer van het boerenbestaan op het platteland.

Theatermaker Merel Smitt, in 2014 afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht, monteert en regisseert deze luisterwandeling specifiek en dicht op de huid van de boeren in Midden-Limburg. Zij doet dit vanuit haar fascinatie voor de boerenwereld.

Te zien:

  • Op boerenbedrijven in Ell, Haler, Hunsel, Molenbeersel en Wessem: april 2016
  • Festival Karavaan, Haarlemmermeer: april 2016

Credits
Concept, regie, vormgeving: Merel Smitt
Productie: Yoka van Zuijlen
Met speciale dank aan o.a. de volgende boeren en boerinnen: Grieta & Karel Gootjes, Ellen Mertens, Hester & Patrick Geukemeijer en Jan Evers.

Media
‘De Boer’ is een bijzonder samenwerkingsproject tussen VIA ZUID, Loeren bij de Boeren/de Winning Limburg en de LLTB. Cultuur en samenleving komen hier op een unieke en persoonlijke wijze bij elkaar. VIA ZUID is de organisatie voor talentontwikkeling in de podiumkunsten die kunstenaars op weg helpt naar een zelfstandige beroepspraktijk. VIA ZUID doet dat door werk van de talentvolle nieuwe makers te (co)produceren binnen en buiten het culturele domein, binnen en buiten Limburg, samen met verschillende partners.

Artikel Dagblad de Limburger d.d. zaterdag 19 maart 2016

index.php