Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Disconnect

Tweede productie van de M31 Foundation onder leiding van regisseur Robin Coops. De audiovisuele performance schetst een wereld die door de snelheid van onze technologische vooruitgang totaal veranderd is.

De wetenschapper Löw ontwaakt uit een jarenlange coma en ontdekt dat de wereld totaal veranderd is. De gehele mensheid is met elkaar verbonden via een digitaal netwerk en bestaat alleen nog als digitale informatie. Het is een oceaan van mooie herinneringen, gelukzalige ervaringen, waar de dood is overwonnen en verdriet niet meer bestaat.

Löw is de enige overgebleven mens van vlees en bloed. Hij ontmoet Roxanne, zijn ex-geliefde, in het digitale netwerk. Zij neemt hem mee in het nieuwe netwerk, maar Löw is opzoek naar herinneringen die Roxanne uit de weg lijkt te gaan. Dat brengt hem tot het inzicht dat zijn eerdere uitvinding verantwoordelijk is voor deze nieuw gecreëerde werkelijkheid. Het stelt hem ook voor de keuze: ga je mee in de vooruitgang of blijf je alleen achter?

Robin Coops: ‘Hadden onze overgrootouders ooit kunnen bedenken dat we op ieder moment van de dag met een draagbaar kastje op zak zouden lopen en daarmee over de hele wereld bereikbaar zouden zijn? Wie kan zeggen waar Virtual Reality of Augmented Reality ons zal brengen, hoe artificiële intelligentie een nog grotere invloed op onze levens zal hebben en men in de verre of zelfs nabije toekomst deze tekst niet meer hoeft te lezen aangezien we niet meer met woorden hoeven te communiceren? Als wij morgen ons brein veilig kunnen uploaden, waarom zouden we dat dan niet doen? De mens streeft van nature naar evolutie, naar minder pijn, naar een langere levensduur. Pijn en verdriet zijn onderdeel van de mens die wij nu zijn maar willen wij deze mens wel blijven? In wat voor wereld wensen wij te leven en in hoeverre hebben wij hier de controle over?’

Cast en team
Performer (Löw): Mingus Dagelet
Stem (Roxanne): Mehrnoush Rahmani
Regie-concept: Robin Coops
Tekst: Sytze Schalk
Dramaturgie: Florian Hellwig
Compositie: Eric Magnée
Visuals: Karl Klomp
Scenografie: Maze de Boer
Lichtontwerp: Wijnand van der Horst
Kostuums: Martijn Kramp
Productie: Janneke Lindner
Techniek: Colin Kassies

Producent: M31 Foundation
Coproductie: Ins Blau & VIA ZUID

Samenwerking
FPK, AFK, Prins Bernhard Cultuurfonds, VIA ZUID, gemeente Leiden, Letterenfonds, Academiegebouw Leiden, Ins Blau, Compagnietheater, Toneelschuur, Verkadefabriek, Theater Kikker, Theater aan het Vrijthof, TEFAF en Maastheater

Te zien:

  • Ins Blau, Leiden: oktober 2017
  • Compagnietheater, Amsterdam: oktober 2017
  • Splendor, Amsterdam (lezing): oktober 2017
  • Toneelschuur, Haarlem: november 2017
  • November Music, ‘s Hertogenbosch: november 2017
  • Theater Kikker, Utrecht: december 2017
  • AINSI, Maastricht: maart 2018

index.php