Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Flikflak

Het is doodstil van adem die ingehouden wordt, niemand durft te ademen zelfs de lucht maakt vandaag geen geluid duizenden longen staan op knappen en ik sta hier en nu moet ik het doen.

Wynn, een jonge topturnster, staat op het punt te winnen… of te falen. Op de tribune van de turnhal houdt iedereen zijn adem in en kijkt: haar moeder, haar coach, haar beste vriendin Jamie, maar ook: haar idool, Nadia Comăneci. De turnster die op haar veertiende een perfecte score van 10 punten kreeg tijdens de Olympische Spelen van 1976. In die nanoseconde dat Wynn moet presteren, neemt ze ons mee in haar wereld van perfectie, rivaliteit en liefde.

Langzaam dringt de sluimerende, maar cruciale vraag zich op: wil je presteren omdat je er lol in hebt óf omdat je dan gezien wordt door de ander. Deze en vele andere levensvragen komen aan bod in deze persoonlijke, maar zeer intensieve voorstelling die Jennifer Welts solo zal brengen.

Flikflak is een coproductie van Het Laagland en VIA ZUID. Hiervoor werkt VIA ZUID-schrijver Annet Bremen samen met de in Maastricht afgestudeerde regisseur Loek de Bakker. De voorstelling wordt gespeeld door actrice Jennifer Welt (bekend van Het Huis Anubis).

Artikel in cultureel magazine Jeroen

Annet was met FlikFlak een van de acht genomineerden voor De Troffel 2017 (voorheen Dioraphte Stimuleringsprijs) van Festival CEMENT.

Coaching: Inèz Derksen en Ludo Costongs
Coproducenten: Het Laagland & VIA ZUID

Te zien:

  • Cultura Nova Jeugdtheaterfestival, Kerkrade: december 2017
  • Theater Kikker, Utrecht: januari 2018
  • Festival Cement, ‘s Hertogenbosch (presentatie i.v.m. nominatie De Troffel): maart 2018
  • Parkstad Limburg Theaters Heerlen (Sneak Peek): april 2018
  • Tournee langs diverse scholen: 2018

Foto: Julian Maiwald

index.php