Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

HUIS

‘Het eten staat in de koelkast. Het is soep. Je hoeft het alleen maar even op te warmen.’

Stel je voor dat je voor één moment even iemand anders zou mogen zijn? In HUIS van Suze Milius/House Crying Yellow Tears word je meegenomen naar een onbekende locatie. Er is geen plek om je te verschuilen. Door de onverwachte situaties waar je in belandt, kun je niet langer als toeschouwer aan de zijlijn toekijken. Je wordt in deze voorstelling voor één persoon deel van een nieuwe “thuis”.

HUIS is een voorstelling die je niet snel zal vergeten. Een bezoeker van ‘HUIS’ in Maastricht vertelde achteraf: “Zonder enige dwang en op een volstrekt natuurlijke en haast surrealistische wijze was ik thuis op een voor mij vreemde plek. De manier waarop ik in deze situatie getrokken werd is verbluffend te noemen. De timing van de incidenten en voorvallen waren dusdanig dat ik geen tijd kreeg om het moment te overdenken. Deze ervaring is in mijn geheugen gegrift.”

“Zet je zintuigen en je zin voor avontuur open… Je gaat iets beleven waar je nog heel wat feestjes mee vooruit kunt, verwonder je over wat theater ook kan zijn en laat voor deze ene keer de sterren spreken.” (Theaterkrant ****)

Samenwerking | (co)productie
Productiehuis Rotterdam, Brakke Grond, House Crying Yellow Tears, SoAP en VIA ZUID

Te zien:

  • Motel Mozaïek Rotterdam: april 2016
  • Stadsschouwburg Rotterdam (op locatie): april 2016
  • Warande Turnhout: november 2016 en januari 2017
index.php