Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Over grenzen

Hij heeft geen grenzen overgestoken, de grenzen zijn hem overgestoken’David van Reybrouck.

De Stichting Maastrichtse Componisten organiseert in het jaar waarin een kwart eeuw Verdrag van Maastricht wordt herdacht, het theatraal concert Over grenzen. Een voorstelling die de verbinding legt tussen Euregionale muziek en de betekenis van grenzen in de Euregio.

Het persoonlijke verhaal van een inwoner van de Euregio toont aan hoe invloedrijk grenzen waren. De muzikale voorstelling nodigt de bezoeker uit na te denken over de waarde, betekenis en omgang met grenzen in onze tijd. Wat doen grenzen met mensen?

Het verhaal wordt ingebed in een muzikaal programma met composities voor saxofoonkwartet van het drietal componisten Antoine Dawans, Jean Lambrechts en Marijn Simons. Hun composities, vertolkt door A’Meuse Saxophone Quartet, hebben de zoektocht naar muzikale grenzen met elkaar gemeen. Actrice Nina Willems laat in de regie van Robin Coops het verhaal en de muziek met elkaar versmelten. Ook in de scenografie en de vormgeving van het theaterconcert door Laura Wallrafen worden de juiste grenzen getrokken, die bepalend zijn voor Over grenzen.

Credits
MUZIEK: Antoine Dawans (B), Jean Lambrechts (NL) en Marijn Simons (NL)
REGIE: Robin Coops
VERTELLER: Nina Willems
SCENOGRAFIE: Laura Wallrafen
MUSICI: A’ Meuse Saxophone Quartet (Annick Henquet, Jori Klomp, Adèle Querinjean en Thibault Collienne)

Samenwerking | (co)productie
Stichting Maastrichtse Componisten & VIA ZUID

index.php