Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Papieren Land

film | cross-over documentaire | performance | art

Papieren Land, een film van Marie van Vollenhoven en Shahib Sabriye Sidow, geproduceerd door Video Power.

Papieren Land is een film ontstaan vanuit een hechte vriendschap tussen (performance)kunstenaars Shahib Sabriye Sidow en Marie van Vollenhoven.

Shahib vluchtte op negenjarige leeftijd met zijn familie vanuit Somaliƫ naar Nederland. Nu, ruim 20 jaar later, heeft hij nog altijd een vluchtelingenstatus.

Papieren Land is een cross-genre documentaire waarin Shahib zijn verhaal vertelt en ons deelgenoot maakt van een leven dat beheerst wordt door onzekerheid en onrust.

Kunst, esthetiek, performances, gesprekken, animatie en muziek doen je vergeten wat echt is en wat fictie.

In een oprecht persoonlijk portret wordt de kijker aangezet om op zijn of haar eigen manier de vluchtelingenproblematiek te bevragen.

Over Papieren Land:

Sergej Kreso (filmregisseur van o.a. Asielzoeka’s 2015):
Een gewaagde film gemaakt met een sterke persoonlijke stempel van de auteur.

Ruben L. Oppenheimer (cartoonist):
Papieren Land is meer dan de optekening van een persoonlijk drama. Het verhaal van Shahib geeft een gezicht aan de vele (minderjarige) vluchtelingen die normaal niet meer zijn dan een getal in de krant, een document in een map, een dolende in een woud van regeltjes. Dat deze indrukwekkende vertelling door Marie van Vollenhoven in een niet-alledaagse vormgeving is gegoten, maakt de film – als dat nog nodig zou zijn – ook nog eens een intrigerend visueel geheel.”

Credits
Shahib Sabriye Sidow | performance & tekst
Marie van Vollenhoven | regie, concept, performance en animatie
Producent: Video Power

Audiovisuele installaties waren o.a. te zien in augustus en september 2016 tijdens Heerlen City Liv (/Cultura Nova). Zie www.videopower.eu/movies/papieren-land voor alle screenings van de film.

index.php