Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Sweet Surrender

There are a thousand ways to kneel and kiss the ground; there are a thousand ways to go home again.’
Rumi

In het kader van Co-Laboration worden elk jaar speciaal voor het jongerenprogramma GENERATION2 van het Schrit_tmacher Festival voorstellingen gemaakt door choreografen met jonge danstalenten uit Nederland en Duitsland.

Voor de editie van 2019 creëerde Roshanak Morrowatian Sweet Surrender, een duet met als thema ‘knielen’. Een ontmoeting tussen twee jonge performers die door verschillende vormen van knielen en lage bewegingen een fysieke en spirituele zoektocht beginnen.

Wat gebeurt er als we onze lengte niet hebben om indruk te maken en in plaats daarvan geforceerd zijn in een bescheiden lichaamshouding te blijven? Door te verlagen verandert onze waarneming en ontstaan verschillende connotaties die knielen met zich meebrengt. In religies geeft deze houding blijk van eerbied, dankbaarheid en/of onderdanigheid. Het is een veelgebruikte houding bij bidden. Maar knielen is ook een ‘gewone’ houding in veel culturen, een rustpositie, een werkpositie en een sociale positie die in het dagelijkse leven regelmatig wordt toegepast.

Coproductie: Schrit_tmacher Festival, Huis voor de Kunsten Limburg en VIA ZUID

index.php