#

Foto productie PSSST: © Saris den Engelsman

Els Roobroeck

Productie(s)

PSSST

Een muziektheatrale installatie. Op straat staan zes houten installaties. Open één van de deuren en neem plaats. Kijk eens naar buiten. Zie je de mensen op straat? Als een vlieg op de muur kan je iedereen in de gaten houden. Soms zien ze jou ook. Intussen neemt de verteller je mee in een muzikaal verhaal. Verdwijn even in een moment van iemands leven. Beleef bijvoorbeeld een eerste kus, een gênant toiletbezoek, een inventieve oplossing voor tandpijn of het zure einde van een relatie. Ben je nieuwsgierig? Beluister dan alle verhalen.

Over VIA ZUID

Els: 'Dankzij de steun van VIA ZUID kreeg ik de kans om mij via de tweejarige subsidie nieuwe maker FPK verder te ontwikkelen als theatermaker en actrice. Hun bijdrage als klankbord, bewaker van het traject en financiële ondersteuner was hierin heel waardevol. Daarnaast hebben ze hun Limburgse netwerk beschikbaar gesteld om mijn werk verder te verbinden aan mogelijks nieuwe paden in het cultuurlandschap.'

Naam

Els Roobroeck

Jaar

2015

Presentatie(s)

PSSST

05 | 09 | 2015 - Try-out, Fabrique Mozaïque Rotterdam

Samenwerking | (Co)-productie

TAKT Dommelhof (B), Fonds Podiumkunsten en VIA ZUID

Meer info

www.compagniecovar.nl

#

Over Els

Actrice en theatermaker Els Roobroeck (1981 Kortrijk) studeerde in 2008 af aan de part-time opleiding docent/regisseur van de Toneelacademie Maastricht. Daarvoor behaalde ze een master in de logopedie en audiologie aan de Universiteit Gent. In 2013 richtte ze het Vlaams-Nederlandse muziektheatergezelschap Compagnie COVAR op.

Naast haar werk voor COVAR is Roobroeck reeds enige jaren verbonden als regisseur aan de JeugdTheaterSchool Partoet (Maastricht), als gastdocent Jongerenregie aan de Toneelacademie Maastricht en als docent elementair spel bij de Landelijke Oriëntatie Toneelscholen. Daarnaast schrijft en bewerkt Els teksten voor theater.

In haar theaterwerk streeft ze naar verbinding, zowel met het publiek als met andere kunstdisciplines. Theater is voor haar een manier om mensen mee te nemen naar een wereld die aanzet tot voelen en denken. Een wereld die het alledaagse leert te appreciëren en het wonderlijke toe laat.

De muziektheatrale installatie PSSST is het meest recente project van Els Roobroeck/COVAR. Eerder maakte van Roobroeck in samenwerking met Hans Stubbe ‘Medea Redux’, ‘Tot de stilte er op volgt’ en ‘Adult World’.