Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Sneak Peek | ECI Cultuurfabriek

Sneak Peeks zijn theatrale blind dates met VIA ZUID-makers. Ontdek onze nieuwe, beloftevolle makers en ontdek hun nieuwste werk.

In de Sneak Peeks tonen zij presentaties, work-in-progress of soms volledige voorstellingen. De avond start met een introductie waarin de makers een inkijkje geven in de totstandkoming van hun werk en eindigt met een nagesprek waarin het publiek feedback mag geven. Beleef een buitengewone avond in het theater én steun jonge podiumkunstenaars in hun ontwikkeling!

dinsdag 18 oktober, 19.30 uur

ECI Cultuurfabriek

ECI 13, 6041 MA Roermond

Reserveer hier je tickets

Over de makers

Rosa Vrij
Kunstenaar en theatermaker Rosa Vrij (1994) studeerde Interdisciplinary Arts, gevolgd door de Master Theater in Maastricht en is maker bij VIA ZUID sinds 2022. Ze is nieuwsgierig naar hoe de mens zich verhoudt tot de wereld om zich heen. Ze onderzoekt de ruimte tussen lichaam en architectuur, de ‘ik’ en de ‘ander’ en daarmee de maker en het publiek. Hoe ziet een samensmelting tussen architectuur en performance eruit? 

Naast haar performances maakt Rosa tekeningen, prints en installaties en onderzoekt ze hoe eenzelfde concept kan reizen tussen verschillende disciplines en contexten. In haar werk beoogt ze het bewustzijn van het lichaam en de omgeving te vergroten, en het publiek stil te laten staan bij dat wat er al is. 

Alienated – disCART
disCART is een voorstelling waarin breakdance en object manipulatie elkaar ontmoeten en samensmelten tot één. In deze voorstelling gaat onze danser het gevecht aan met zijn danspartner van €0,50. Op de rand van instorting, maar niet opgevend. Een man vol kracht en moed, zich verzettend tegen een positie van onmacht. Proberende los te breken uit het onontkoombare neerhalende effect van een vicieuze cirkel. Worstelend met het consumptie object (of winkelwagen) doet hij er alles aan om de situatie te veranderen voor dat ene beetje comfort. 

Wat zie jij als je naar mij kijkt als ik duw, vecht, val, opsta, trek en slide? Een jongen, man, mens of object? 

Alienated is een interdisciplinair dansgezelschap opgericht door choreograaf Kelly Vanneste. Het werk van Alienated geeft ruimte aan het publiek om hun eigen associaties te vormen en de voorstelling vanuit hun eigen perceptie van de realiteit te ervaren.

single-agenda.php