Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

VIA ZUID | Sneak Peek

Ga op theatrale blind date met de Sneak Peek van VIA ZUID! Ontdek hun beloftevolle makers en nieuwste werk.

In de Sneak Peeks tonen deze makers presentaties, work in progress of soms zelfs volledige voorstellingen. De avond start met een introductie waarin de makers een inkijkje geven in de totstandkoming van hun werk en eindigt met een nagesprek waarin het publiek vragen kan stellen en feedback mag geven.

Beleef een buitengewone avond in het theater én steun jonge podiumkunstenaars in hun ontwikkeling!

Club Lam

Vote is een solovoorstelling van schrijver, regisseur en acteur Marloes IJpelaar (ANNE+, Dood Paard en Toneelgroep Maastricht) die in 2018 Club Lam oprichtte met Ella Kamerbeek (Het F Woord, De Roze Bril en Safe Space) en Ayla Çekin Satijn (ANNE+, Dirty Lines, Deep Shit en de kortfilm Beş). De oprichting kwam voort uit een absolute noodzaak: het gebrek aan diverse vrouwenrollen en een vrouwelijk perspectief in de cultuurindustrie. Sinds 2021 zijn zij als makers betrokken bij VIA ZUID.

Phoebe Brack

Phoebe Brack studeerde flamencodans bij de beroemde zigeunerdynastie Los Farruco in Sevilla. Phoebe duikt voor haar choreografische werk in de traditionele werelddans en muziek die de oorsprong vormen van de hedendaagse dans. Ze ontcijfert traditionele kunstvormen, zoals flamenco, en plaatst deze in een hedendaagse context zonder het contact met hun rijke geschiedenis en kenmerken te verliezen. Haar choreografie De and Recode II was afgelopen zomer te bewonderen op Limburg Festival.

Limburgse theaters
VIA ZUID, de talentontwikkelingsorganisatie voor de professionele podiumkunsten in en vanuit Limburg, programmeert meerdere keren per theaterseizoen de Sneak Peek in Theater aan het Vrijthof in Maastricht, Parkstad Limburg Theaters in Heerlen, ECI Cultuurfabriek in Roermond, Toon Hermans Theater in Sittard en het Munttheater in Weert.

donderdag 22 juni 2023, 20.15 uur
Munttheater
Collegeplein 3
6001 HN Weert

Foto: Vivian Camphuijsen voor Club Lam

single-agenda.php