Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Sneak Peek | Theater Heerlen

Ga op theatrale blind date met de Sneak Peek van VIA ZUID! In de Sneak Peeks tonen zij presentaties, work-in-progress of soms zelfs volledige voorstellingen. In Heerlen staat regisseur Zorba Huisman centraal.

In de monoloog ‘Een stad voorbij de stad‘ kijken we naar Lila, een jonge vrouw werkzaam als levend standbeeld in het toeristisch centrum van Maastricht. Een plotselinge botsing met de buitenwereld dwingt de vrouw die tot nu toe altijd stilstaand zweeg, zich uit te spreken en nieuwe stappen te zetten in haar zoektocht naar vooruitgang.

De Sneak Peek eindigt met een nagesprek waarmee Zorba een inkijk geeft in de totstandkoming van haar werk waarbij het publiek vragen kan stellen. Beleef een buitengewone avond in het theater én steun jonge podiumkunstenaars in hun ontwikkeling!

dinsdag 22 november, 20.30 uur

Parkstad Limburg Theaters

Burgemeester van Grunsvenplein 145, 6411 AS Heerlen

Reserveer hier je tickets

Over de maker

Geboren in Limburg, laat regisseur Zorba Huisman zich in haar ontwikkeling en zoektocht als maker inspireren door verhalen uit haar omgeving. Deze vertaalt ze naar voorstellingen om ze een groter publiek te bieden.

Haar werk als regisseur wordt gekenmerkt door sterke, esthetische beelden. Soms bijna museaal van aard, maar altijd strevend naar een vorm die een inhoud draagt en het verhaal versterkt. Zorba regisseert theater, film en documentaires en was als verteller en ‘Ziel van Heerlen’ betrokken bij de opening van Cultura Nova 2022.

single-agenda.php