Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Sneak Peek | Roermond

Laat je online verrassen door de nieuwste generatie podiumtalent!

Dinsdag 30 maart 2021 van 20.00 tot 21.00 uur

In deze online Sneak Peek van VIA ZUID en de ECI Cultuurfabriek geeft collectief Alter van theatermakers Heléne Binder, Ischa den Blanken en Mayke Roels een preview van Het meisje & de rode jas​​. Deze beeldende​ en zintuiglijke voorstelling, die later dit jaar in première gaat, vertelt over hoe een meisje de verantwoordelijkheid en zorg voor haar oudere zus probeert te dragen.

Bij een klein huisje aan een lange dijk, onder de rook van de grote stad, spelen twee zusjes in de ongerepte tuin. Ze springen over sloten, besluipen jonge lammetjes en vliegeren in het veld. Als je wat langer kijkt, zie je dat de oudste zus zich soms wat vreemd gedraagt. En dat de jongste altijd op haar let. Het is alsof de oudste nauwelijks ouder wordt. De jongste zus groeit wel door en wil weten welke wereld er schuilgaat achter de heg, waar de grote stad lonkt, waar het leeft en bruist en zoveel nieuwe mensen zijn! De oudste zus wil niet mee, zij blijft liever veilig in de tuin. Ineens lijken de werelden aan beide kanten van de heg mijlenver van elkaar verwijderd en begint ook tussen de zussen de afstand te groeien.

In deze voorstelling neemt theatermaker Heléne Binder je mee in haar jeugd, waarin ze als jong kind al zorg moest dragen voor haar grote zus die autisme heeft. Ze kende niemand die ook zo’n zus heeft, daarom was het niet altijd even makkelijk; de verantwoordelijkheid, de gebruiksaanwijzingen en de niet-begrijpende blikken van de buitenwereld. Samen met haar collega-theatermakers én een flinke dosis fantasie brengt Heléne de twee werelden nader tot elkaar.

Tijdens deze online Sneak Peek deelt Alter via een Zoom-verbinding fragmenten uit Het meisje & de rode jas. Daarna gaan ze graag in gesprek met het publiek over wat men gezien heeft én vertellen ze meer over de thematiek van de voorstelling.

Tickets zijn gratis verkrijgbaar via www.ecicultuurfabriek.nl/theater/via-zuid/. Na aanmelding ontvang je op 30 maart ‘s middags de Zoom-link per e-mail.

Het meisje & de rode jas is een productie van Het Laagland in samenwerking met ’t Magisch Theatertje en VIA ZUID.

single-agenda.php