Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Maker 2020: Merlijn Huntjens

Merlijn Huntjens | 28 jaar | dichter en theatermaker

Merlijn is dichter en samen met Nina Willems theatermaker bij collectief PANDA. Daarnaast is hij letterenconsulent bij het Huis voor de Kunsten Limburg en artistiek leider van de euregionale poetry slam Borderlines.

Met steun van VIA ZUID wil Merlijn in 2020 zijn makerschap verder ontwikkelen. “Ik wil consequenter en serieuzer met mezelf als maker en schrijver omgaan. Ik heb nooit een artistieke opleiding gehad, maar mezelf vooral ontwikkeld door podiumervaring op te doen. Door PANDA en door mee te doen aan Talentlab leerde ik ook interdisciplinair werken. Tijdens Talentlab ontdekte ik bovendien dat ik een heleboel verschillende schrijfvormen interessant vind. Met HOK, mijn zelfgecreëerde vervolg op Talentlab, wil ik dit verder uitdiepen. Ik wil beter ontdekken wie ik als maker en schrijver ben en wat ik wil maken.”

HOK
“Door op vaste tijdstippen in een hok te gaan zitten, wil ik mezelf trainen om consequent te werken aan autonoom werk. Dat ik daarbij ook coaching krijg van Wintertuin is een droom die uitkomt. Op dit moment zoek ik met hen en met mijn coach Paul Slangen naar een geschikte locatie voor mijn schrijfhok. Mijn voorkeur gaat uit naar een plek buiten Limburg zodat ik minder afleiding heb én mijn makersnetwerk kan uitbreiden.”

NACHT
“Waar ik ook extreem blij mee ben is dat het zo concreet is wat we de komende drie jaar met PANDA gaan maken. Nina en ik zitten enorm op één lijn.” Voor de Museumnacht Maastricht maakt PANDA namens VIA ZUID de ervaringstheatervoorstelling DE NACHT. “Het wordt iets intiems. Geen PANDA op de barricade dit keer, maar iets zachts.”

februari 2020

page.php