Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Merlijn Huntjens

Merlijn Huntjens

Dichter / theatermaker

Merlijn Huntjens (1991) is dichter en samen met Nina Willems (theater)maker bij collectief PANDA. Met PANDA combineren Nina en Merlijn poëzie, performance en pseudopsychologie. Daarnaast is hij literatuurconsulent bij het Huis voor de Kunsten Limburg.

Merlijn stond driemaal op het Nederlandse Kampioenschap Poetry Slam en op verschillende festivals. In 2017 en 2018 was hij tevens Stadsdichter van Heerlen.

Maker bij VIA ZUID: sinds 2018 (dankzij VIA ZUID kreeg hij o.a. tien maanden coaching op het gebied van (performance)tekst en persoonlijke literaire visie door Dennis Gaens, dichter, radiomaker, docent en maker bij de Nieuwe Oost)

VOORSTELLINGEN

HUB!HUB! »

‘HUB!HUB!’ is een podcast van PANDA (Merlijn Huntjens en Nina Willems). De titel verwijst naar de hoofdpersoon van dit verhaal: Hub Savelsbergh (†2012), die van 1975 tot 1999 wethouder was in Heerlen.

Hub, die beter bekend staat onder zijn bijnaam, Hub de Sloper.
Hub, de kruidenier met het carnavalsnetwerk.
Hub, de man met de hamer, die de halve stad in een betonnen parkeergarage veranderde.

Dat is het verhaal over Hub dat we kennen. Maar is dat het hele verhaal? Wie was die Hub Savelsbergh nou eigenlijk? Hoe zwerft hij nog door de stad, en door de hoofden van mensen die hem meemaakten? Wat voor Heerlen wilde hij voor ons bouwen? Voor de podcast is er gesproken met Riet en Jan de Wit, Ton van Mastrigt en Frits Pelt.

Luister de podcast hier.

-- lees meer »

ANTIFEST »

Theatrale performance

Stadsdichter Merlijn Huntjens en theatermaker Nina Willems (PANDA) hebben samen met grafisch vormgever Guus Prevoo Heerlen en haar inwoners binnenstebuiten gekeerd. Dat heeft geleid tot de eerste echte papieren PANDA-publicatie: het Antifestmodel. Speciaal voor de presentatie van het Antifest heeft het Heerlense collectief een theatrale performance gemaakt. Niet te missen voor Heerlenaren (en andere theaterliefhebbers).

Tijdens Cultura Nova 2017 begonnen de leden van PANDA met hun onderzoek naar alle identiteiten die Heerlen in de loop van de tijd heeft gehad. Ze hebben nauwkeurig gekeken, geluisterd en zo nu en dan een goede kop thee gedronken met de Baron von Münchhausen. Inmiddels zijn ze weer een jaar verder, heeft de tijd flink stilgestaan en is het moment aangebroken om de bevindingen te presenteren.

In de splinternieuwe theatrale performance die Huntjens, Willems en Prevoo speciaal gemaakt hebben voor de presentatie van het Antifest, wordt alles nog eens haarfijn verduidelijkt. Of ‘ontduidelijkt’. Een ding is zeker: al zit de Heerlenaar nog zo diep in zijn mentale moeras, PANDA heeft altijd een waarheid in pacht.

Coaching Antifestmodel: Remy Kroese en Marlies Vermeulen (Dear Hunter) | Decorontwerp: Tim Scheffers | Kostuumontwerp: Esther Sloots | Productie: Julia Herberghs | PR: Rian Moonen | Fotografie: Pascal Moors (Nose for Photography)

Coproductie/samenwerking: PANDA, Cultura Nova, SCHUNCK en VIA ZUID

Te zien tijdens Cultura Nova 2018.

single-makers.php