Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Annet Bremen

Annet Bremen

Annet Bremen

Annet Bremen (Heerlen, 1986) studeerde Nederlands en aansluitend Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze schrijft theater en poëzie. o.a. voor De Toneelmakerij, Laika, Het Laagland, De Kosmonaut en Querido’s Poëziespektakel.

Ze schreef monologen oa. voor de geluidsvoorstelling Aufrecht Gehen, FutureXpress voor Het Laagland en Doorgrond voor Nina Willems.

Zij schreef in opdracht van Het Laagland voorstellingen als Dream On en In het Zuiden ligt alles anders. VIA ZUID bood de kans om een eigen tekst te ontwikkelen en dat resulteert eind 2017 in de persoonlijke voorstelling Flikflak.

Met haar poëzie trad ze o.a. op bij Nightwriters en op Tweetakt. Haar werk werd gepubliceerd in Querido’s Poëziespektakel, Kluger Hans en Meander Magazine.

Annet over haar werk: “Mensen zeggen dat mijn teksten poëtisch zijn, sferisch en zintuigelijk, muzikaal. Ik schrijf over de dingen waar ik mijn vinger niet op kan leggen: mijn angst voor Dutroux, mijn fascinatie voor de Dönermoorden, hoe mijn geboortegrond in mijn bloed zit.

Ik haat de wereld die barst van snapshots waar je zapt van prikkel naar prikkel, ik haat de tijd die rent en zuigt. Dus ik steel de tijd, ik weeg mijn woorden om mijn en jouw aandacht te vestigen op één ding. Dat je huid er anders van gaat zitten en je hoofd er anders van gaat denken. Ik zap niet door de wereld, ik zoom in op een stukje van de wereld. Omdat ik geloof dat we betere mensen zouden zijn, als we iets aandachtiger zouden zijn.”

Meer info

Artikel in cultureel magazine Jeroen

Het Laagland

http://www.annetbremen.nl

VOORSTELLINGEN

Wil je een snoepje? »

WIL JE EEN SNOEPJE? (10+)
Een poëtische handleiding om niet te verdwijnen

Wat je leert, is dit: als een vreemde vraagt “Wil je een snoepje?” neem je het niet aan. Maar wat als… je het snoepje wel aanneemt? Wat gebeurt er dan? In Wil je een snoepje? fantaseren drie meisjes erop los. Een voorstelling over het opzoeken van je grenzen. Over je vuisten laten zien. En over niet bang zijn.

Drie meisjes die zichzelf én het publiek wapenen tegen de angst. Een voorstelling die je een handleiding geeft om niet te verdwijnen. Heel nuttig dus!

Credits
Tekst: Annet Bremen | Regie: Belle van Heerikhuizen | Spel: Joke Emmers, Jade Olieberg, Jennifer Welts | Publiekswerking: Nina Willems. ‘Wil je een snoepje?’ is mede mogelijk gemaakt door Stichting Mastering Cultural Entrepreneurship Maastricht (MCEM), Stichting FSI en VIA ZUID.

Preview, work in progress, onderzoek
1 & 2 september 14.30 uur Cultuurhuis Heerlen, programmaonderdeel van Cultura Nova

Talentontwikkeling
VIA ZUID, talentontwikkeling in de podiumkunsten Limburg, creëert samen met het Cultuurhuis Heerlen een broedplaats voor jong talent. Talenten van VIA ZUID krijgen de ruimte om twee weken in het Cultuurhuis te werken en tonen daarna het resultaat aan het publiek! Schrijver Annet Bremen zet op 1 en 2 september de deuren open voor het publiek.

-- lees meer »

Flikflak »

Het is doodstil van adem die ingehouden wordt, niemand durft te ademen zelfs de lucht maakt vandaag geen geluid duizenden longen staan op knappen en ik sta hier en nu moet ik het doen.

Wynn, een jonge topturnster, staat op het punt te winnen… of te falen. Op de tribune van de turnhal houdt iedereen zijn adem in en kijkt: haar moeder, haar coach, haar beste vriendin Jamie, maar ook: haar idool, Nadia Comăneci.De turnster die op haar veertiende een perfecte score van 10 punten kreeg tijdens de Olympische Spelen van 1976. In die nanoseconde dat Wynn moet presteren, neemt ze ons mee in haar wereld van perfectie, rivaliteit en liefde.

Langzaam dringt de sluimerende, maar cruciale vraag zich op: wil je presteren omdat je er lol in hebt óf omdat je dan gezien wordt door de ander. Deze en vele andere levensvragen komen aan bod in deze persoonlijke, maar zeer intensieve voorstelling die Jennifer Welts solo zal brengen.

Flikflak is een coproductie van Het Laagland en VIA ZUID, Limburgs netwerkorganisatie voor talentontwikkeling in de podiumkunsten. Hiervoor werkt VIA ZUID-schrijver Annet Bremen samen met de in Maastricht afgestudeerde regisseur Loek de Bakker. De voorstelling wordt gespeeld door actrice Jennifer Welt (bekend van Het Huis Anubis).

Artikel in cultureel magazine Jeroen

Annet was met FlikFlak een van de acht genomineerden voor De Troffel 2017 (voorheen Dioraphte Stimuleringsprijs) van Festival CEMENT.

Te zien:

2018
Tournee langs diverse scholen

18 april Sneak Peek, Parkstad Limburg Theaters Heerlen

Opwarmertje | Filmpje preview

2017
28 en 29 december in première op Cultura Nova Jeugdtheaterfestival in Kerkrade. Tickets

Work in progress:

24 januari l Theater Kikker in Utrecht tijdens Monsteren!

22 maart presentatie van FlikFlak ivm nominatie voor De Troffel 2017 van Festival Cement. Meer info De Troffel 2017 – Festival CEMENT

Samenwerking
Coaching | Inèz Derksen, Ludo Costongs Co-producenten | Het Laagland & VIA ZUID

Meer info De Troffel 2017 – Festival CEMENT

Meer info
http://www.annetbremen.nl

 

foto Julian Maiwald

DOORGROND »

Voor de voorstelling DOORGROND keert theaterschrijfster Annet Bremen (geboren te Landgraaf) samen met theatermaker Nina Willems terug naar de stad waar ze opgroeide: de voormalige mijnstad Heerlen. Ze gingen in dialoog met inwoners van de stad op zoek naar de identiteit van Heerlen. En naar hoe de geschiedenis van Heerlen hun identiteit heeft gevormd? De gesprekken, die plaatsvonden in de mijnshop aan de Bongerd, zijn verwerkt in de voorstelling.

‘Opgroeien in het Heerlen van de jaren ’80 en ’90 was als binnenkomen in een lege theaterzaal waar net een voorstelling was geweest. De voorstelling heb je niet meegemaakt, maar de sfeer hangt er nog.’

Samenwerking | (Co)-productie

Festival Cultura Nova Heerlen, VIA ZUID, Fonds Podiumkunsten, Huis voor de Kunsten Limburg

single-makers.php