Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Breg Horemans / TAAT

Breg Horemans / TAAT

Architect / kunstenaar

Breg Horemans studeerde architectuur aan Sint-Lucas in Gent. Hij werkte voor Wiel Arets Architects. Samen met Gert-Jan Stam richtte hij in 2012 Theatre as Architecture Architecture as Theatre (TAAT) op. TAAT mengt theater en architectuur in projecten en beweegt zich op het snijvlak van design, podiumkunsten en beeldende kunst.

Meer info

taat-projects.com

VOORSTELLINGEN

KHOR ll »

Met KHOR II richt TAAT de aandacht op het plein als sociaal, economisch en politiek centrum. KHOR II is een DIT-theaterinstallatie (Do-It-Together) in de vorm van een bouwpakket. Dit bouwpakket verschijnt als uit het niets op het centrale plein van een buurt, wijk of stadsdeel als een cadeau voor de lokale gemeenschap. Buurtbewoners kunnen dit theaterpaviljoen binnen de loop van één dag zelf opbouwen, er een Doe-Het-Zelf theaterstuk in uitvoeren, het gebruiken als ontmoetingsplek en als platform om initiatieven te ontwikkelen en op te zetten.

KHOR II bestaat uit een PROLOOG, drie akten (BOUW, SPEEL en DEEL) en een EPILOOG. Vanuit deze opbouw staat het theaterpaviljoen voor een lange periode midden in een buurt of stadsdeel. KHOR II verbindt architectuur met theater, kunst met sociale ontwikkeling. Het project brengt het besef van een herkenbare en verbindende architectuur terug en creëert een centrale plek in de buurt waar mensen in ‘real time’ en ‘real space’ met elkaar in contact komen, elkaar ontmoeten en ideeën, meningen en ervaringen met elkaar delen. Daarnaast laat het vanuit een speelse vorm en met een gedegen begeleiding bewoners opnieuw betekenis geven aan de plek waar ze wonen en leven.

Samenwerking / coproductie: Stichting SoAP, Cultura Nova, Intereg en VIA ZUID.

-- lees meer »

HALL 33 »

HALL 33 is een gebouw dat een theaterstuk is en een theaterstuk dat een gebouw is. Het concept architectuur als theater wordt opgerekt door een opeenvolging van ruimtes te presenteren. Subtiele en abrupte verschuivingen in formaat, gevoel, geluid en licht leiden twee participanten op hun reis vol anticipatie, frustratie, claustrofobische crisissen en ontdekkingen. Eenmaal verdwaald in deze ruimtelijke dramaturgie wordt de relatie met de andere participant voortdurend opnieuw gedefinieerd.

Samenwerking
Theater aan het Vrijthof (NL) en Bureau Europa (NL)

Presentatie
In Situ Symposium (UK), International Theater Insitute (D), Politecnico di Milano (I), Theaterszene Europa (D) en ZK/U Berlin (D)

Data
februari en april t/m juni 2014

single-makers.php