Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Emilie Pos

Emilie Pos

Afstudeerwerk

Emilie (1994) studeert in 2018 af aan de Regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht.

Tijdens haar opleiding studeerde zij tevens een jaar aan de acteursopleiding. Ze liep gedurende haar opleiding stage bij Toneelgroep Amsterdam (Kleine Zielen, Regie: Ivo van Hove) en was regie assistent van regisseuse Daria Bukvic (Augustus Oklahoma).

In haar werk zoekt ze de grenzen op tussen realiteit en fictie, de innerlijke en uiterlijke wereld, abstractie en realisme. Emilie zoekt naar de lege plek en onderzoekt hoe en of we die kunnen vullen. Daarbij legt ze de focus op de tekst, de muzikaliteit van taal, humor en het spel van de acteurs. Haar personages vertellen een verhaal of boodschap door de manier waarop zij zich gedragen. Personages die klem zitten in een situatie. Hoe gaan zij de confrontatie aan? Hoe gaan ze om met de ander en met zichzelf?

In december 2017 maakte Emilie haar eerste afstudeervoorstelling Alles bestaat nog. Met een tekst van Belle van Heerikhuizen en spel van Marit Hooijschuur. Een monoloog over loslaten en vastklampen, waarin een jonge vrouw aan de telefoon is met een afwezig man.

In maart 2018 maakt zij haar tweede afstudeervoorstelling op Festival Cement in collectief verband met acteurs Laura De Geest, Kim Karssen, Florian Myjer en Alex Hendrickx.

Samenwerking

Prodcuctie Festival Cement in coproductie met VIA ZUID

VOORSTELLINGEN

I’M SO MANY PEOPLE »

De afstudeervoorstelling I’M SO MANY PEOPLE gaat over een groep vrienden, die ons vertellen over een afwezig groepslid. Zij is degene die de groep bind. Zij is degene die ze allemaal zouden willen zijn.

Zij heeft een nieuw zwembad.

Een voorstelling over de groep als organisme op zichzelf en hoe je vrienden een belangrijke rol spelen bij het vormen van jouw identiteit.

Hoe belangrijk is het beeld dat jij denkt dat andere mensen van jou hebben en hoe beïnvloed dat jouw gedrag?

Geinspireerd op het stuk Pool (no water) van Mark Ravenhill creëert deze groep vrienden en theatermakers een voorstelling over identiteit, beeldvorming, perceptie, fantasie, vriendschap, de grens tussen fictie en werkelijkheid en de zoektocht naar jezelf en hoe dat wordt beïnvloed door de mensen om je heen.

CREDITS

Regie: Emilie Pos, spel: Florian Myjer, Alex Hendrickx, Laura De Geest, Kim Karssen, decorontwerp: Sophia Debus, kostuumontwerp: Hanne Pierrot. Begeleiding: Timothy de Gilde, Leonie Clement. productie: Geertje Spaan, Fotograaf publiciteitsfoto: Lonneke van der Palen. Vertaling ‘Pool (no water)’: Marit Hooijschuur.

Te zien:

IT’s Festival Amsterdam 23 juni.

Festival GEMAAKT in Maastricht 1 juni

Festival Cement 20-21-22 maart.

Samenwerking
Productie Festival Cement in coproductie met VIA ZUID

-- lees meer »
single-makers.php