Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Janne de Bruin

Janne de Bruin

Theatermaker / regisseur

Janne de Bruin volgt de Master theaterregie aan de Toneelacademie Maastricht, nadat ze eerder o.a. de vooropleiding van de PTO in Maastricht en de deeltijdopleiding aan de Academie voor Theater in Tilburg volgde.

Sinds haar afstuderen in 2014 werkte Janne zowel in Nederland als Vlaanderen. Het is ook dit grensgebied dat ze als maker wil onderzoeken. De aankomende jaren wil Janne graag haar vleugels als regisseur verder willen uitslaan en waar mogelijk de verdieping willen opzoeken.

Janne heeft een liefde voor maatschappelijk theater, documentaire theater en theater op bijzondere locaties. De werkelijkheid om haar heen inspireert haar waardoor ze vaak kiest voor waargebeurde verhalen of verhalen die voortvloeien uit de maatschappelijke context. Hierbij zoekt ze het liefst naar verhalen met een absurd of bijzonder kantje.

Meer info

jannedebruin.nl

VOORSTELLINGEN

Noodingang »

Een moment om uzelf te parkeren, wees welkom!

onder de beweging
van de stad
in een woud
zonder wortels en bladeren
waar gebeurt wat bovengronds verwart
verteert of vervliegt

Gefascineerd door de ruimte duikt Janne de Bruin twee weken onder in de parkeergarage onder Theater Heerlen. Op 7.000 m2 beton gaat ze samen met haar performers aan de slag met auto’s, lijven, licht en geluid. De kwaliteiten van de ruimte vormen het vertrekpunt voor de beeldende theatervoorstelling die op de -2 van de Q-park garage tot stand komt tijdens Cultura Nova.

N O O D I N G A N G maakt deel uit van Janne’s Master Theaterregie aan de Toneelacademie Maastricht.

Samenwerking
Mede mogelijk gemaakt door Art Buro Limburg, IBA Parkstad en Q-park. In coproductie met Cultura Nova en VIA ZUID.

Te zien tijdens Cultura Nova 2017.

-- lees meer »

Twee »

Twee gaat over een obsessieve vriendschap tussen twee pubermeisjes met een moord als gevolg. Juliet en Pauline, beste vriendinnen, delen op een grenzeloze manier liefde en fantasie en willen niet meer zonder elkaar. Liefde, een overweldigende emotie die rede en moraal doet vervagen in een uitzinnige wereld van samenzijn, staat centraal in de voorstelling. Het verhaal is gebaseerd op de waargebeurde Parker-Hulme moordzaak die zich afspeelde in 1954.


Foto: 
© Frederik Beyens

Samenwerking
Fontys Academie voor Theater (NL), de Warande (B) en OPENDOEK (B)

Presentatie
de Warande (B), STORM Theaterfestival (NL) en De Muzerije (NL)

Data
mei, juni en augustus 2014

single-makers.php