Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Lieneke Pisters

Lieneke Pisters

Lieneke Pisters (1984) L.A.F.P. Training & Performances

In haar carrière passeerde Lieneke reeds vele stations. Van de Interfaculteit Beeld en Geluid aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag tot outdoorsport evenementen. Van surfles aan de Frans-Atlantische kust tot Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Van haar master Modern Muziektheater T.I.M.E. aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag tot fitnesstrainer programma’s. Om uit te groeien in een trainer en muziektheater-performer die kunst en sport op haar eigen specifieke wijze combineert.

Ze kreeg lessen en masterclasses in theater van onder andere Paul Koek, Paul Slangen, Mara van Vlijmen, Tom Creed en Johan Simons. In muziek van David Lang, Philip Glass, Dick Raaijmakers en Anthony Heidweiller. En in het fysiek van ICK Amsterdam, Hendrik Aerts, Linda Olthof, en verschillende fitnesscentra zoals Fit!Vak, Hoyer’s Gym en The Bootcamp Club Amsterdam. Ze liep stage bij diverse fysieke trainers en theatermakers, onder meer bij Gerardjan Rijnders in samenwerking met Annette Speelt, bij Joachim Robbrecht in samenwerking met Theaterproductiehuis Frascati, bij acteurscollectief de Warme Winkel en bij muziektheatergezelschap de Veenfabriek.

Bij de Veenfabriek presenteerde ze haar eerste muziektheaterperformance “Cantaloupe” (2013), waarvan ze eerder ook een fragment toonde tijdens het Nuit Blanche Festival in Amsterdam (2012). Ze maakte een performance voor dansgezelschap ICK Amsterdam, tijdens Club ICK in de Melkweg (2014) naar aanleiding van hun voorstelling “Addio alla Fine” gebaseerd op de Fellini-film “E la nave va”. Onlangs creëerde ze een actionpaint voor de Melksalon bij Mediamatic Amsterdam, tijdens het proeven van rauwe melk geserveerd door verschillende melksommeliers uit de omgeving (2016).

Als fitnesstrainer zet Lieneke zich in om bewegingsarmoede te voorkomen en het algemeen welzijn te bevorderen, ze specialiseert zich hierbij in training voor vitaliteit en preventie van uitval. In haar performances staan fysieke thema’s ook centraal, waarbij ze een voorkeur heeft voor kleine persoonlijke onderwerpen met een grotere sociaal-maatschappelijke context. Zoals bij het huidige project “E N E R G Y” over haar eigen burn-out.

Meer info

www.lafp.eu

VOORSTELLINGEN

“E N E R G Y” »

“E N E R G Y”(werktitel) over haar eigen burn-out. Dit betreft een duel tussen een kickbokser en een drummer, en bestaat uit een combinatie van veel fysieke actie, beeldende kunst en muziek. Door de versmelting van zintuigen ontstaat een intense fysieke totaalervaring.

Momenteel is ze samen met drummer Maximilian Hilpert op tournee ter promotie van “E N E R G Y”. Zij hebben zich samen als muziektheaterband georganiseerd. Door het tonen van verschillende works in progress bouwen ze verder aan de voorstelling, waarvan ze reeds fragmenten presenteerden bij Salon de Heerlijkheid te Kasteel Baexem en de Juan C. Tajes Art Studio in Amsterdam. Komend najaar zullen zij ook deelnemen aan het Jonge Honden project van hun producent Intro in Situ, in de muziekwerkplaats te Maastricht waar ze tevens repeteren.


Foto ©Thijs Habets (Fotostudio CL)

Samenwerking

Intro in Situ & VIA ZUID

-- lees meer »
single-makers.php