Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Mariël Vaartjes

Mariël Vaartjes

Theatermaker

Mariël Vaartjes studeerde in 2006 als theatermaker af aan de Toneelacademie Maastricht. Het werk van Mariël is te vinden op het snijvlak tussen het artistieke en het sociale. Ze werkt graag op bijzondere locaties en met een bepaalde doelgroep.

Samen met twee medestudenten richtte Vaartjes Theatergroep De Bus op. In een omgebouwde stadsbus reisden ze langs straten en pleinen. Nog steeds maakt ze theater buiten de ‘zwarte doos’, zoals in zorginstellingen. Mariël gaat daarbij steeds de dialoog aan met de omgeving. Ze maakte ook voorstellingen met ex-straatkinderen in Honduras en India en in Amsterdam met mensen met een psychiatrische achtergrond.

Als actrice was Mariël o.a. te zien bij Het Laagland, Artemis, HZT en Toneelgroep Maastricht.

Met haar voorstellingen De Mijne in 2015 en Alice in 2013 verdiepte ze zich als maker nog verder in de doelgroep ouderen en de bijkomende thematiek.

Maker bij VIA ZUID: 2015-2018

Meer info

www.marielvaartjes.nl

Over VIA ZUID

Mariël: ‘VIA ZUID geeft mij de ademsteun om op creatieve wijze nieuwe zakelijke mogelijkheden te onderzoeken. Zo wordt er een verder en wijder perspectief gecreëerd in plaats van steeds korte bogen te maken van project naar project.’

VOORSTELLINGEN

Waar je ook gaat, daar ben je »

Een theatrale luisterwandeling over de oude bidweg van de Sterre der Zee. Mariël Vaartjes en Ali Ben Horsting bliezen Maastrichts oudste en nagenoeg vergeten bidweg nieuw leven in.

Rond het hart van Maastricht loopt een bidweg die in de vergetelheid dreigt te raken. Geroepen door Onze Lieve Vrouwe, hebben miljoenen pelgrims sinds de vijftiende eeuw deze route gelopen. Om te bidden, om stil te zijn of om indringend naar zichzelf te kijken. Daar is moed voor nodig.

Een productie van Musica Sacra in coproductie met VIA ZUID en Toneelgroep Maastricht.

-- lees meer »

De Mijne »

De Mijne is een poëtische muziektheatervoorstelling over de kracht van herinneren. Deze theatrale reis vol muziek is speciaal gemaakt voor de bewoners van zorginstellingen, mantelzorgers en ouderen uit de wijk. De Mijne ging op 30 augustus 2015 op het Cultura Nova Festival in première en werd lovend ontvangen door pers en publiek.

Samenwerking | (co)productie
Zorginstelling Sevagram, Cultura Nova Festival, Jaar van de Mijnen en VIA ZUID

Te zien:

  • Theater Sevagram, Zorgcentrum Plataan, Heerlen: augustus 2015
  • Zorgcentrum Oranjehof, Heerlen: oktober 2015
  • Zorgcentrum Ter Eyck, Heerlen: oktober 2015
  • Zorgcentrum Oosterbeemd, Valkenburg: oktober 2015
  • Zorgcentrum Dr. Ackenshuis, Gulpen: oktober 2015
  • Zorgcentrum Fonterhof, Berg en Terblijt: november 2015
  • Zorgcentrum Langedael, Vaals: november 2015
  • Zorgcentrum De Hollehof, Heerlen: december 2015
  • Zorgcentrum Douvenrade, Heerlen: december 2015
single-makers.php