Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Nora Ramakers

Nora Ramakers

Theatermaker / performer

Nora Ramakers (1994) studeerde in 2018 af als performer aan de Toneelacademie Maastricht. Ze is actief als performer /actrice én regisseert voor film en theater.

In haar werk poogt ze op verschillende manieren de eindeloze zoektocht naar contact en intimiteit bloot te leggen. Hoe kijken we naar onszelf en de wereld en hoe worden onze waarnemingen en de interpretatie ervan beïnvloed door de ander(en) en onze omgeving?

In haar theatrale beeldtaal schippert ze tussen strakke minimalistische vormen en een meer eclectische stijl, waarin ze verschillende materialen en media samenbrengt en zo componeert dat ze hun oorspronkelijke definitie verliezen. Dit past ze ook toe in haar speelstijl die wordt gekenmerkt door groteske en brute emoties en een ongenuanceerde lijfelijkheid.

Tijdens haar studie aan de Toneelacademie Maastricht maakte ze verscheidene performances, films en video-installaties. Haar personages worstelen met identiteit, hunkeren naar verbinding, fysiek contact en erkenning.

In 2018 maakte ze als afstudeerwerk HUNTING welke tijdens Fashionclash Festival 2018 getoond werd. In 2018 liep Nora tevens stage bij het Zuidelijk Toneel en speelde ze mee  in de voorstelling Talkshow onder regie van Suze Milius.

VOORSTELLINGEN

HUNTING »

Afstudeervoorstelling

HUNTING is een voorstelling over erotiek en melancholie. Een alternatief scheppingsverhaal, in een gemoderniseerd Eden. Een voorstelling over een man en een vrouw, die elkaar ontmoeten in een geconceptualiseerde ruimte. Ze worstelen met de vraag hoe vlees te worden in een wereld van symbolen en vaststaande tekens. Hun verlangen samen te smelten, blijkt een onmogelijke poging, die resulteert in een worsteling met fatale gevolgen.

als alle sagen, voorbeelden en oerkrachten van de geschiedenis

over al het handelen heen liggen als sluiers

die de blik troebel maakt, de handen vloeibaar en de harten jachtig

Credits

Concept, tekst & spel: Nora Ramakers & Timo Tembuyser
Sound design Pjotr Lasschuit | kostuums: Karlijn Krijger
Eindregie: Joost Horward

Samenwerking

HUNTING is geproduceerd door FASHIONCLASH, in coproductie met VIA ZUID.

SPEELTIJDEN
23 juni 2018 23.00 uur- Frascati, IT’s Festival Amsterdam

17 juni 2018 van 16:30-17:15 tijdens FASHIONCLASH Festival, LAB gebouw Lage Frontweg 2C Maastricht

20 december 2017, 20.30 uur première, donderdag 21 december om 14.00 en zaterdag 23 december om 13.30 | Toneelacademie Maastricht

-- lees meer »
single-makers.php