Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Nora Ramakers

Nora Ramakers

Theatermaker / performer

Nora Ramakers (1994) studeerde in 2018 af als performer aan de Toneelacademie Maastricht. Ze is actief als performer /actrice én regisseert voor film en theater.

In haar werk poogt ze op verschillende manieren de eindeloze zoektocht naar contact en intimiteit bloot te leggen. Hoe kijken we naar onszelf en de wereld en hoe worden onze waarnemingen en de interpretatie ervan beïnvloed door de ander(en) en onze omgeving?

In haar theatrale beeldtaal schippert ze tussen strakke minimalistische vormen en een meer eclectische stijl, waarin ze verschillende materialen en media samenbrengt en zo componeert dat ze hun oorspronkelijke definitie verliezen. Dit past ze ook toe in haar speelstijl die wordt gekenmerkt door groteske en brute emoties en een ongenuanceerde lijfelijkheid.

Tijdens haar studie aan de Toneelacademie Maastricht maakte ze verscheidene performances, films en video-installaties. Haar personages worstelen met identiteit, hunkeren naar verbinding, fysiek contact en erkenning.

In 2018 maakte ze als afstudeerwerk HUNTING, dat tijdens FASHIONCLASH 2018 getoond werd. In 2018 liep Nora tevens stage bij het Zuidelijk Toneel en speelde ze mee in de voorstelling Talkshow onder regie van Suze Milius.

VOORSTELLINGEN

HUNTING »

Afstudeervoorstelling

HUNTING is een voorstelling over erotiek en melancholie. Een alternatief scheppingsverhaal, in een gemoderniseerd Eden. Een voorstelling over een man en een vrouw, die elkaar ontmoeten in een geconceptualiseerde ruimte. Ze worstelen met de vraag hoe vlees te worden in een wereld van symbolen en vaststaande tekens. Hun verlangen samen te smelten, blijkt een onmogelijke poging, die resulteert in een worsteling met fatale gevolgen.

als alle sagen, voorbeelden en oerkrachten van de geschiedenis

over al het handelen heen liggen als sluiers

die de blik troebel maakt, de handen vloeibaar en de harten jachtig

Credits
Concept, tekst & spel: Nora Ramakers & Timo Tembuyser
Sound design Pjotr Lasschuit | kostuums: Karlijn Krijger
Eindregie: Joost Horward

Samenwerking
HUNTING is geproduceerd door FASHIONCLASH, in coproductie met VIA ZUID.

Te zien:

  • Toneelacademie Maastricht: december 2017
  • Frascati, IT’s Festival Amsterdam: juni 2018
  • FASHIONCLASH Festival, Maastricht: juni 2018
-- lees meer »
single-makers.php