Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Sanne Samina Hanssen

Sanne Samina Hanssen

Actrice

Sanne Samina Hanssen (1988) studeerde in juli 2015 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Tijdens haar opleiding liep ze stage bij Toneelhuis/NTGent/KVS Brussel, SKaGeN en Toneelgroep Maastricht.

Bij Toneelgroep Maastricht mocht ze na haar afstuderen een eigen voorstelling maken waarbij VIA ZUID coproducent was. Verleden Tijd was een vertaling van Pinters Old Times door Jibbe Willems.

VOORSTELLINGEN

Verleden tijd »

Binnen TgM Lab biedt Toneelgroep Maastricht net afgestudeerde theatertalenten een prominente plek in het gezelschap en de mogelijkheid een eigen voorstelling te maken. Actrice Sanne Samina Hanssen heeft huisschrijver Jibbe Willems gevraagd een nieuwe vertaling te maken van Old Times. Volgens de internationale pers één van de meest poëtische en spannende toneelstukken van Nobelprijswinnaar Harold Pinter.

Sanne kreeg de vrijheid om een tekst, cast en enscering te kiezen. Volgens Sanne is de tekst van Harold Pinter uitermate geschikt voor haar onderzoek binnen TgM Lab: “De teksten van Pinter kun je omkeren en omkeren en omkeren. Telkens weer ontdek je een nieuwe invalshoek, een nieuwe laag, een nieuwe betekenis, een nieuwe waarheid.”

Verleden tijd, een voorstelling met 100 stiltes. Een man, Een vrouw. Een jeugdvriendin komt op bezoek. Wat begint als een avond waarop herinneringen worden opgehaald, wordt al snel een avond vol sluimerende spanning. De drie raken verwikkeld in een strijd om macht en waarheid. Wat is waarheid, en… is het belangrijk deze te achterhalen?

Samenwerking
Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID (coproductie)

Te zien
Bordenhal Maastricht: 21 januari t/m 4 februari 2016

Scenefoto Verleden Tijd: Ben van Duin

-- lees meer »
single-makers.php