Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Sophie van de Pol

Sophie van de Pol

Scenarist / regisseur

Sophie van de Pol volgde de regieopleiding aan Toneelacademie Maastricht. Als scenarist en regisseur maakt ze (korte) films. In haar werk zoekt ze naar het wankele moment waarop je de controle nog net in handen hebt of juist verliest. Het werk van Sophie is gedetailleerd, licht humoristisch, poëtisch en sensitief.

Meer info

sophievandepol.com

VOORSTELLINGEN

Oogst: randprogramma »

Oogst is een rondreizende dansvoorstelling van hiphopchoreografe Alida Dors. Het randprogramma van Sophie geeft inzicht in de roots van de perfomers van de voorstelling. Aan de dansers en muzikanten werd gevraagd welke vijf voorwerpen zij zouden meenemen om een beeld van zichzelf te krijgen als ze morgen wakker zouden worden zonder geheugen. Deze persoonlijke eigendommen worden samen met video’s van de achtergrondverhalen tentoongesteld in oude reiskoffers.

Samenwerking
Stichting Backbone / Alida Dors (NL)

Presentatie
Theater Bellevue (NL), tanzhaus nrw (D), Theater Castellum (NL), Rabotheater Hengelo (NL), Rotterdamse Schouwburg (NL), Chassé Theater (NL), Verkadefabriek (NL), Stadsschouwburg Groningen (NL), Schouwburg Arnhem (NL), Theater Kikker (NL), Schouwburg De Lawei (NL), Theater Ins Blau (NL), De NWE Vorst (NL), LUX (NL) en Podium Mozaïek (NL)

Data
oktober 2014 t/m mei 2015

-- lees meer »

Voor je de grond raakt »

In de korte film Voor je de grond raakt laat een keurige, zorgeloze student het leven van zijn 1-jarig oppaskind uit zijn handen glippen. Zijn perceptie van de wereld verandert op slag. Krampachtig probeert hij grip te krijgen op de gruwelijke werkelijkheid. Gedreven door schuld probeert hij de dood ongedaan te maken en neemt hij beslissingen waarvan hij nooit had gedacht dat hij die zou kunnen maken. In de film wordt het zware thema ‘schuld’ constant tegengekleurd, vaak bijna letterlijk.


Foto: © Philip Driessen

Samenwerking
Provincie Limburg (NL), Gemeente Maastricht (NL), Huis voor de Kunsten Limburg (NL), Stichting Elisabeth Strouven (NL), Stichting Brand Cultuurfonds Limburg (NL), Stichting Kanunnik Salden Nieuwenhof (NL) en Stichting Cultuur en Bedrijf Maastricht (NL)

Presentatie
Lumière Cinema Maastricht (NL)

Data
29 oktober en 2 november 2014

single-makers.php