Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Suze Milius

Suze Milius

Theatermaker / regisseur

Theatermaker Suze Milius (1986) studeerde aan Acting International in Parijs en volgde de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Ze werkte als regisseuse bij verschillende toneelgezelschappen en vormt samen met Stefan Jakiela het in Brussel gevestigde kunstenhuis House Crying Yellow Tears. Haar visuele en fysieke theatertaal focust altijd op menselijk gedrag. Regisseur Suze Milius creëert in haar, vaak woordeloze, werk kleurrijke en beeldende werelden die vervreemdend, poëtisch en humoristisch zijn.

Meer info

http://housecryingyellowtears.com/

VOORSTELLINGEN

HUIS »

‘Het eten staat in de koelkast. Het is soep. Je hoeft het alleen maar even op te warmen.’

Stel je voor dat je voor één moment even iemand anders zou mogen zijn? In HUIS van Suze Milius/House Crying Yellow Tears word je meegenomen naar een onbekende locatie. Er is geen plek om je te verschuilen. Door de onverwachte situaties waar je in belandt, kun je niet langer als toeschouwer aan de zijlijn toekijken. Je wordt in deze voorstelling voor één persoon deel van een nieuwe “thuis”.

HUIS is een voorstelling die je niet snel zal vergeten. Een bezoeker van ‘HUIS’ in Maastricht vertelde achteraf: “Zonder enige dwang en op een volstrekt natuurlijke en haast surrealistische wijze was ik thuis op een voor mij vreemde plek. De manier waarop ik in deze situatie getrokken werd is verbluffend te noemen. De timing van de incidenten en voorvallen waren dusdanig dat ik geen tijd kreeg om het moment te overdenken. Deze ervaring is in mijn geheugen gegrift.”

“Zet je zintuigen en je zin voor avontuur open… Je gaat iets beleven waar je nog heel wat feestjes mee vooruit kunt, verwonder je over wat theater ook kan zijn en laat voor deze ene keer de sterren spreken.” (Theaterkrant ****)

Samenwerking | (co)productie
Productiehuis Rotterdam, Brakke Grond, House Crying Yellow Tears, SoAP en VIA ZUID

Te zien:

  • Motel Mozaïek Rotterdam: april 2016
  • Stadsschouwburg Rotterdam (op locatie): april 2016
  • Warande Turnhout: november 2016 en januari 2017
-- lees meer »

Exhibit »

Vijf performers wagen zich aan de ongeschreven wetten van de museale ruimte. De toerist, de kenner, de zaalwacht en de kunstliefhebber vinden hun plek. In Exhibit laat Suze Milius de wereld van de hedendaagse beeldende kunsten met die van het ‘mensen-kijken’ samenkomen. In een speciaal daarvoor gebouwd museum, met nieuw werk van jonge kunstenaars, worden de regels van de white space met die van de black box verenigd.

Het museum, dat ook overdag bezocht kan worden, vormt ’s avonds de arena waarbinnen de voorstelling zich ontplooit.

Samenwerking | (co)productie
De theatermaker, De Brakke Grond, deBuren, Theater a/h Vrijthof, Festival Cement, TAKT Dommelhof, De school van Gaasbeek, Destelheide, Stichting SoAP, Tout Maastricht, House CryingYellow Tears en VIA ZUID. Mede mogelijk gemaakt door de Vlaamse Gemeenschap en het Fonds Podiumkunsten.

Te zien:

  • TEFAF, Maastricht: maart 2015
  • Festival Cement, Den Bosch: maart 2015
  • Brakke Grond, Amsterdam: maart 2015
  • Cultuurcentrum Hasselt april 2015
single-makers.php