Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Wouter Gulikers

Wouter Gulikers

Componist / kunstenaar

Wouter Gulikers (Heerlen, 1989) is inter- en transdisciplinair kunstenaar. “Ik ben een klankmaker die voornamelijk slagwerk als middel gebruikt. Mijn instrumenten zie ik als een verzameling van klanken die ik gebruik om te componeren of te improviseren”.

Wouter Gulikers studeerde af aan het Conservatorium van Maastricht als jazzdrummer en percussionist. Hierna ronde hij de tweejarige Master of Music Design aan de HKU succesvol af.

Hij focust op samenwerkingen met andere disciplines zoals dans, media, theater, mode en technologie.

Meer info

www.woutergulikers.com

VOORSTELLINGEN

10 second dance app »

Hoe kun je in 10 seconden iets zeggen waar iemand anders een uur voor nodig heeft? Het antwoord zit in 10 Second Dance verscholen in een innovatief instrument dat een artistiek proces in gang zet via de digitale leerweg. 

10 Second Dance maakt gebruik van een interdisciplinaire app waarin dans, muziek en film in combinatie met technologie elkaar versterken en ondersteunen. Mensen van verschillende achtergronden kunnen met deze app de dialoog aan met elkaar zonder dat taal een obstakel vormt. De kracht van het project is dat alle participanten op gelijkwaardige wijze betrokken zijn bij het proces en zowel creator/performer als toeschouwer zijn. Zo zal ook het publiek in deze lecture/demonstratie ervaren dat iedereen dans in zijn broekzak heeft!

De app werd gelanceerd tijdens de Nederlandse Dansdagen 2019.

10 Second Dance is een initiatief en productie van Stichting 10 Second Move (Wouter Gulikers en Maria Speth) i.s.m. Academie voor Danseducatie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg en de Nederlandse Dansdagen.
Coproducent: VIA ZUID
Met ondersteuning van: gemeente Maastricht en Fonds Podiumkunsten

-- lees meer »
single-makers.php