Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Jennifer Romen wint Inspiratieprijs Cultuurfonds Limburg 2020

26 november 2020

Danser en choreografe Jennifer Romen heeft de Inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg gewonnen in de categorie Urban Dans. De heer Th.J.F.M. Bovens, Commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Limburg reikte de prijs op 26 november uit. De prijs bestaat uit een bedrag van € 10.000 en een glasobject van kunstenares Ruth Houkes.

Uit het juryrapport:
“Met de toekenning van de Inspiratieprijs 2020 aan Jennifer Romen (Maastricht, 1996) lauwert het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg deze danseres en choreografe voor haar inspirerende bijdrage aan het dansklimaat in en vanuit Limburg.

Haar oog voor choreografie en het overbrengen van haar ideeën op jonge dansers is van ongekend hoog niveau en inspirerend voor een ieder die met haar werkt of van haar werk geniet. Sinds 2015 is zij bezig met de verankering van haar gedachtegoed in Maastricht. Dat doet ze met haar eigen gezelschap Oxygen waarmee ze internationaal hoge ogen gooit. Creativiteit en innovatie zijn leidend in haar maakproces, dat uitblinkt in het gebruik van isolatiebewegingen. Haar choreografieën zijn herkenbaar door de visuele en illusie-effecten die ze oproept. Naast choreografe van een eigen gezelschap en haar medewerking aan verschillende televisieprogramma’s, maakt zij ook de verbinding met zowel het commerciële werkveld als de theaterwereld. Zelf ooit geïnspireerd door Michael Jackson, wiens bewegingen zij heeft geïmiteerd, is zij momenteel degene wiens bewegingen worden gekopieerd. De jury is van mening dat een dergelijke inspirator gelauwerd dient te worden.”

De jury bestond uit Kiki van Aubel, voorzitter jury en bestuurslid Cultuurfonds; Angelo Martinus, advies en projectbureau Collabros; Chequita Nahar, bestuurslid Cultuurfonds; Jackie Smeets, artistiek directeur VIA ZUID; Paul Moerel, bestuurslid Cultuurfonds en Mariëlle van Eijs,  jurysecretaris.

single-nieuws.php