Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Winternights 2020 biedt coronaproof podium aan nieuwe generatie makers

27 november 2020

De vijfde editie van Winternights, het jaarlijkse Maastrichtse podium voor de nieuwe generatie makers, vindt plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 december 2020. Vanwege de coronamaatregelen speelt Winternights zich voor het eerst grotendeels online af. Ook zijn er enkele fysieke presentaties, aangepast aan de anderhalvemeter-samenleving. Ontmoeting en uitwisseling tussen makers, professionals én publiek staat ook deze editie centraal.

Tijdens Winternights 2020 presenteren hoofdzakelijk hybride makers, ondersteund door SoAP Maastricht, C-TAKT of VIA ZUID, hun onderzoek en work-in-progress. Het publiek wordt zo meegenomen in intieme en nog kwetsbare presentaties van crossovers op het gebied van theater, performance, dans, muziek en beeldende kunst en krijgt inzicht in verschillende fases van een maakproces. Voor makers is het een langverwachte kans om hun nieuwste werk of ideeën te toetsen en testen bij publiek en professionals.

12 makers(collectieven)
Op Winternights 2020 is werk te zien van Celine Daemen, Collectief Elan(d), Gavin-Viano, Anouk Friedli & Guus Diepenmaat, Rita Hoofwijk, Emi Kodama, Salomé Mooij, Paulien Oltheten, Jennifer Romen, TAAT, Kevin Trappeniers en Lieke van der Vegt. Zij werken speciaal voor Winternights 2020 toe naar een bijzondere online beleving van hun werk.

De online presentaties vinden beide dagen plaats tussen 14.30 en 21.00 uur. Dit gebeurt in verschillende sessies en met online nagesprekken waarin ruimte is voor feedback. Daaromheen vinden enkele fysieke presentaties plaats in Maastricht. Alle onderdelen zijn gratis toegankelijk. Het volledige programma van Winternights 2020 en het aanmeldformulier staan op www.winternights.nl.

Winternights wordt georganiseerd door C-TAKT, SoAP Maastricht en VIA ZUID.

single-nieuws.php