Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Limburg Festival en VIA ZUID presenteren Nieuwe Generatie op Locatie

16 augustus 2021

In samenwerking met VIA ZUID als gastcurator presenteert het Limburg Festival op 25 en 26 augustus 2021 een nieuw programmaonderdeel: Nieuwe Generatie op Locatie. Tijdens een prikkelende theatrale wandeling over het terrein van Weerstand Roermond wordt het publiek verrast door korte voorstellingen en performances van vijf jonge podiumkunstenaars die zijn gelieerd aan VIA ZUID. Anne Meffert, Jennifer Romen, Wieke van Rosmalen, Alvin ‘Dookie’ Schepers en Jelle Stiphout nestelen zich op diverse bijzondere plekjes van dit voormalige industriële gebied van Philips en Yageo en presenteren daar hun nieuwste creaties.

Het programma start beide dagen om 13:30 en 15:30 uur en duurt per keer 120 minuten. De wandeling wordt begeleid, is grotendeels in de openlucht en iedereen krijgt een zitplaats aangeboden. Tickets zijn te koop via www.limburgfestival.nl/nieuwe-generatie-op-locatie.

VIA ZUID steunt jonge podiumkunstenaars op weg naar de professionele beroepspraktijk in en vanuit Limburg. Samen met partners als het Limburg Festival krijgen talentvolle makers de kans de wereld te verrassen en verrijken met hun voorstellingen en projecten. Jackie Smeets, artistiek directeur VIA ZUID: “Wij zijn heel blij met het platform dat het Limburg Festival biedt aan de nieuwe generatie podiumkunstenaars. Wat deze vijf jonge talenten tijdens Nieuwe Generatie op Locatie gaan laten zien, is allemaal made in Limburg. Zij hebben speciaal voor deze intieme theatertocht, op een geweldige industriële locatie, een plekje gekozen waar hun werk het best tot zijn recht komt. Niks is hetzelfde en toch hangt het samen: er is dans, video, muziek, tekst, er is rap, poëzie en beeldend theater, er is chaos en cadans, er is rumoer en verstilling. Wie bereid is alle zintuigen op scherp te zetten, gaat een verrassende beleving tegemoet.”

single-nieuws.php