Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Marie-Claire Defauwes nieuw lid Raad van Toezicht

29 april 2022

We hebben een nieuw lid mogen verwelkomen in onze Raad van Toezicht: Marie-Claire Defauwes. Graag stellen we haar aan jullie voor.

Marie-Claire: “Na mijn studie in Wageningen ben ik in het familiebedrijf van mijn ouders gaan werken. We maakten o.a. orthopedische schoenen, steunzolen en braces. Kunst, design en esthetiek speelden daarbij een grote rol. Twee belangrijke aandachtsgebieden in mijn functie waren het bedenken van nieuwe zorgconcepten en onszelf onderscheidend positioneren, iets waar ik ook graag over meedenk in het belang van VIA ZUID-makers.

Na de verkoop van ons bedrijf ben ik gaan werken bij Zuyd Hogeschool. Daar schreef ik bedrijfsplannen met studenten en hielp ik ze met het opzetten van hun eigen bedrijf. Momenteel werk ik in het sociale domein, als accountmanager Zorg bij Koraal.”

Marie-Claire zit ook in het bestuur van de Parkstad Limburg Prijs. Beeldende kunst speelt van jongs af aan een belangrijke rol in haar leven. “In plaats van op vakantie met het gezin gingen wij weekendjes weg naar musea”. Hierdoor heb ik heel veel gezien en mijn eigen smaak ontwikkeld. Kunst kan situaties in een ander perspectief plaatsen. Dit houdt mijn blik op de wereld scherp.

Het leuke aan mijn nieuwe rol bij VIA ZUID vind ik dat ik vanuit een andere hoek dan ik tot nu toe gedaan heb, bezig kan zijn met kunst en cultuur. Ik wil de podiumkunsten graag beter leren kennen en ben van plan veel voorstellingen en projecten te gaan bekijken. Mijn eerste Raad van Toezicht-vergadering hebben we meteen gecombineerd met een bezoek aan een voorstelling van schrit_tmacher Festival, waarvoor ook een VIA ZUID-maker een choreografie had gemaakt.

Voor de Parkstad Limburg Prijs vind ik het ook belangrijk om de verbinding te maken tussen kunst en het bedrijfsleven, o.a. door de ateliers van kunstenaars te bezoeken. Ik wil weten wat de nieuwe generatie maakt en ik kijk ernaar uit om mijn kennis in te kunnen zetten in het belang van de makers van VIA ZUID.”

single-nieuws.php