Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Proeftuin Dans: Right Now! gaat live tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal 2020!

28 september 2020

De danssector in de Stedelijke cultuurregio Zuid (Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen) bloeit als nooit tevoren. Om het dansklimaat in de Stedelijke cultuurregio Zuid verder te verstevigen werken verschillende partners samen aan de Proeftuin Dans: Right Now! Tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal (donderdag 1 t/m donderdag 8 oktober 2020) zijn de eerste resultaten hiervan zichtbaar.

Blurred Lines
Nederlandse muziekprijs winnaar Dominique Vleeshouwers en winnaar van de Zwaan voor beste dansprestatie Redouan Ait Chitt ontwikkelden voor Festival de Nederlandse Dansdagen samen met regisseur Peter Leung en videomaker Gijs Granaat, in samenwerking met Proeftuin Dans: Right Now!, een digitale voorstelling.

In de voorstelling Blurred Lines laten Redo en Dominique zien hoe ze speels met de juiste grenzen omgaan en breken met vastgestelde kaders. Aan de hand van indrukwekkend slagwerk, virtuoze dans, intieme klanken en beeldende bewegingen starten ze een zoektocht naar de (on)mogelijkheden voor twee verschillende performers op een podium. Blurred Lines gaat op zondag 4 oktober om 20.30 uur in première via de kanalen van Festival de Nederlandse Dansdagen. Deze digitale voorstelling vormt tevens de start voor de ontwikkeling van hun avondvullende voorstelling Blurred Lines in 2021.

CO-LAB 2020
schrit_tmacher ondersteunt – net als NDD – nieuwe makers en dansers in hun ontwikkeling. In het gevarieerde programma CO-LAB laat schrit_tmacher makers en dansers uit de Euregio elkaar ontmoeten. Talentvolle dansers zijn aan de slag gegaan met makers van SALLY Dansgezelschap Maastricht, een choreograaf van Scapino Ballet Rotterdam en makers van VIA ZUID. Dit resulteert in een drieluik bestaande uit de volgende werken: Chairs & Squares (Scapino Ballet Rotterdam/ Yannick Wagenaar), Dreamers (choreografen Mami Izumi & Jop Vermeesch) & Dark Crafters (SALLY Dansgezelschap Maastricht/Patricio Bucci & Luis Ricardo Pedraza Cedrón). Vanwege COVID-19 werd de originele speeldatum geannuleerd, in samenwerking met Festival De Nederlandse Dansdagen is de voorstelling op woensdag 7 oktober 19.00 uur online te zien tijdens de Nederlandse Dansdagen Digitaal!

CO-LAB is een productie van schrit_tmacher Festival in coproductie met VIA ZUID, Huis voor de Kunsten Limburg en ARTbewegt.

Partners
Proeftuin dans: Right Now! is een van de vijftien proeftuinen die door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is aangemerkt om bij te dragen aan regionale samenwerking en ontwikkeling op cultureel vlak. De Proeftuin wordt gefinancierd  door het Ministerie van OC&W, Provincie Limburg en de gemeenten van de Stedelijke cultuurregio Zuid (Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen).

De programma’s van de Proeftuin worden uitgevoerd door de verschillende partners:  schrit_tmacher Festival, The Notorious IBE, Festival De Nederlandse Dansdagen, SALLY Dansgezelschap Maastricht, HFC Dancestudio, Angelo Martinus, Huis voor de Kunsten Limburg en VIA ZUID.

Kijk voor meer informatie over het festival op: www.nederlandsedansdagen.nl

Wil je meer weten over de Proeftuin Dans? Kijk dan op: www.proeftuindans.nl

single-nieuws.php