Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Samenwerking nieuwe generatie podiumkunstenaars met FASHIONCLASH

1 oktober 2020

De vierde editie van Talentlab, het talentontwikkelingsproject van Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID, vindt plaats tijdens het internationale en interdisciplinaire modefestival FASHIONCLASH Festival. De eindpresentatie is op vrijdag 27 november in de Bordenhal in Maastricht. In Talentlab werken jonge beloftevolle professionele talenten uit de podiumkunsten een maand lang intensief samen om hun kunstenaarschap verder te ontwikkelen. Dit keer laten ze zich inspireren door elkaar én door de mode. Het is voor het eerst dat Talentlab onderdeel is van FASHIONCLASH Festival. De kaartverkoop start in de week van 19 oktober.

Inspiratie vanuit de mode
Onder begeleiding van Paul Slangen (TgM) en Joost Segers (VIA ZUID) wordt gewerkt met een collectief aan podiumkunstenaars met verschillende signatuur.

Paul Slangen: “Onze talenten een podium kunnen bieden binnen de programmering van FASHIONCLASH Festival is een prachtige kans. Mode bedient zich van heel veel theatrale middelen. Zoals ontwerpers naar kleding kijken is op zich al theatraal, maar de presentatie ervan in de ‘modeshow’ is op en top theater. Het gaat over zien en gezien worden, over beweging en ritme. Mode is ook heel muzikaal en kent een theatrale opstelling: de catwalk met aan twee kanten publiek die uitdagend is voor podiumkunstenaars.”

Joost Segers: “FASHIONCLASH Festival is een cutting edge festival dat zich richt op ontschotting tussen disciplines en zoekt naar maatschappelijke relevantie. Dat past perfect bij de nieuwe generatie podiumkunstenaars. Het biedt een goed frame voor onze jonge kunstenaars om een experimenteel proces met elkaar aan te gaan, een creatieve ‘CLASH’.”

Beloftevol collectief
De acht deelnemers van Talentlab hebben verschillende achtergronden in muziek, film, poëzie, performance, choreografie en regie en zijn multidisciplinair georiënteerd. Het collectief voor deze vierde editie bestaat uit Femke Arnouts (mime – acteur – tekstschrijver), Celine Daemen (regisseur – interdisciplinair kunstenaar), Maarten Heijnens (performer), Guido Hoek (acteur – componist – muziektheatermaker), Terence ‘Machete’ Van Lange (dans – spoken word), Ilse Oostvogels (regisseur – geëngageerd documentair theatermaker), Carlijn Veurink (kostuumdesigner – performer) en Mees Walter (performer – videokunstenaar – fotograaf – beeldend kunstenaar).

Meer info en tickets: www.fashionclash.nl

Talentlab 2020 is mede tot stand gekomen dankzij de steun van Fonds Podiumkunsten, Provincie Limburg en Gemeente Maastricht.

single-nieuws.php