Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Selectieronde VIA ZUID-makers 2021

9 juni 2020

VIA ZUID organiseert één keer per jaar een selectieronde voor nieuwe makers. Tot 1 september a.s. kunnen choreografen, performers, regisseurs, schrijvers, ontwerpers, componisten en multidisciplinaire podiumkunsten-makers hun plannen voor 2021 indienen. Het kan hierbij gaan om voorstellingen, projecten en onderzoekstrajecten.

Wij zoeken naar onderscheidende, proactieve en geëngageerde makers die de wereld kunnen verrassen en verrijken. Voorwaarde voor het indienen van plannen is dat de makers zich binnen de eerste vijf jaar van hun professionele carrière bevinden, hun werk willen maken en presenteren vanuit Nederlands-Limburg én een beoogd partner of producent hebben.

Makers die worden geselecteerd, worden financieel ondersteund door VIA ZUID en begeleid op artistiek, zakelijk en publicitair gebied. Voor de voorstellingen en projecten van onze makers treden wij op als coproducent, naast producerende partners als festivals, theatergezelschappen en culturele of maatschappelijke organisaties. Daarnaast ontwikkelen wij eigen presentatie-concepten om onze makers een podium en (nieuw) publiek te bieden, zoals onder andere de Sneak Peeks in Limburgse theaters.

Aanvragen? Kijk voor meer info en het aanvraagformulier plus begrotingsformat op www.viazuid.com/over-ons/aanvragen/.

single-nieuws.php